Redactia.ro
Home » Știri » Alina Bica, o nouă lovitură pentru Kovesi. Ce solicită fosta șefă DIICOT

Alina Bica, o nouă lovitură pentru Kovesi. Ce solicită fosta șefă DIICOT

Alina Bica, o nouă lovitură pentru Kovesi. Ce solicită fosta șefă DIICOT

Alina Bica a depus plângere penală contra Laurei Codruța Kovesi și a unui alt procuror, acuzându-i de represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Fosta șefă a DIICOT susține că a fost arestată nelegal timp de 80 de zile într-un dosar în care a fost ulterior achitată. Ea cere două milioane de euro și instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile și financiare ale celor doi.

″(…) această plângere penală nu are legătură cu procesul de selecţie în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European. Prima dată această pângere a fost formulată în luna iunie 2018.

Prin urmare, la vremea respectivă doamna Kovesi nu anuntase niciun fel de intenţie cu privire la o eventuală candidatură, nu se purtau discuţii legate de calităţi pe care domnia sa le-ar fi avut în anumite dosare”, a declarat, miercuri seară, Alina Bica, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ea a spus că a formulat plângerea la vremea respectivă pentru că a fost arestată nelegal.

Alina Bica se consideră persecutată

“Eu am formulat această plângere la vremea respectivă deoarece în dosarul penal cu pricina eu am fost arestată nelegal 80 de zile. La finalul procesului am fost declarată nevinovată, am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi şi împotriva domnului Popovici pentru săvârşirea a două infracţiuni: represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Plângerea mea s-a întemeiat pe trei aspecte importante: declaraţia domnului Simu dată în apel în faţa judecătorilor în care acsta a explicat cum a fost scos de domnul Popoviciu mai multe zile şi obligat să mintă în ceea ce mă priveşte, declaraţiile domnului Mihăilescu, declaraţiile domnului Pop Şerban, şi un raport al Inspecţiei Judiciare din luna aprilie 2015, în care Inspecţia Judiciară referitor la acel dosar spunea că m-am comportat corect”, a afirmat Bica.

Întrebată cât de mult a contat faptul că l-a anchetat pe fratele lui Kovesi, Bica a spus: “Eu cred că acest aspect a fost determinant”.

“Am în continuare o stare de temere. Ceea ce am păţit eu în Europa a fost ca urmare a declaraţiilor pe care le-am făcut în Comisia SRI. Eu nu cred în coincidenţe”, a mai spus Bica.

Ea a mai susținut și că nu va reveni niciodată în România.

Citește și: PNL şi USR o susţin pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

Ce spune Adina Florea despre citarea Laurei Codruţa Kovesi în calitate de suspect

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: