Redactia.ro
Home » Știri » Alina Gorghiu preia interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului după demisia lui Florin Cîțu

Alina Gorghiu preia interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului după demisia lui Florin Cîțu

Odată cu demisia lui Florin Cîţu de la şefia Senatului s-a găsit un înlocuitor, Alina Gorghiu. Aceasta preia conducerea interimară a Camerei superioare a Parlamentului. Iată toate detliile!

Alina Gorghiu preia interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului

Alina Gorghiu este cea desemnată pentru a ocupa pozița pentru care, fostul Șef al PNL, Florin Cîțu și-a dat demisia.

După ce liberalii ar fi pregătit, miercuri, înlăturarea lui Florin Cîțu de pe scaunul de conducere al Senatului, fostul şef al PNL, Florin Cîţu și-a depus oficial demisia.

„Şeful Senatului ar urma să fie revocat, precum predecesoarea sa, Anca Dragu”, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”.

Conform regulamentului, schimbarea preşedintelui Senatului vine în mod normal la propunerea grupului parlamentar.

Presa spune că „senatorii liberali ar fi fost convocaţi de urgenţă în şedinţă, miercuri dimineaţă, la ora 12.00 fiind programată ultima şedinţă de plen din actuala sesiune parlamentară”, potrivit „adevarul.ro”.

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL, potrivit „Agerpres”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alina Gorghiu (@alinagorghiu)

Ce a declarat Florin Cîţu

„Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîțu, potrivit „digi24.ro”.

Acesta a precizat că a fost mereu interest de imaginea partidului PNL „Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a adăugat el.

Cîţu susține că declaraţiile pe care le-a făcut sunt aceleaşi de ani de zile, „împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.

„Binenţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”.

 „Cel mai tare am supărat PSD”, a mai spus acesta.

Florin Cîțu afirmă că nu va pleca din cadrul partidului PNL și că nu renunță nici la cariera sa politică:

„Voi face mai departe politică, aceste sunt funcții pe care le primești în urma unor activități, nu sunt funcții pe care le primești pe viață. Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt pentru români și atâta timp cât cineva încearcă să ia măsuri împotriva românilor eu mă voi opune. Niciodată nu voi demisiona din PNL, eu sunt liberal”, a mai afirmat fostul președinte PNL.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: