Redactia.ro
Home » Știri » Alte două orașe intră în scenariul roșu. Care sunt restricțiile impuse

Alte două orașe intră în scenariul roșu. Care sunt restricțiile impuse

Alte două orașe din România intră în scenariul roșu. Brașov și Bistrița se alătură miercuri zonelor din România afalte în scaneriu roșu, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus. 

 

Ce restricții se impun

 

Brașov și Bistrița intră pe lista zonelor din scenariul roșu, după ce rata infectărilor cu noul coronavirus a depășit și aici pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Municipiul Brașov intră în scenariul roșu din această noapte. Printre restricțiile impuse este prevăzută și trecerea de la cursurile la școală la cursurile online.

Mai mult, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile se vor închide și se suspendă activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentare), târguri și oboare. Restricțiile se impun, însă, și pentru comuna Hărman. Măsurile vor fi valabile timp de două săptămâni și vor intra în vigoare din 28.10.2020, ora 00:00.

Situața este asemănătoare și în Bistrița. Rata de infectare a fost depășită și aici, atât în municipiul Bistrița, cât și în localitățile aparținătoare: Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viișoara, care intră și ele în scenariul roșu.

Noile restricții constau în obligativitatea purtării măștii de protecţie şi în spaţiile publice deschise, iar activitatea localurilor şi a agenţilor de jocuri de noroc se suspendă, începând de miercuri, informează Agerpres.

Mai mult, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de specatcole și concerte, potrivit cancan.ro.

 

Tot mai multe zone în scenariu roșu

 

Tot mai multe județe din România au trecut la scenariul roșu după ce numărul de cazuri noi a crescut în ultimele zile. De asemenea, creșterea numărului de pacienți internați la Terapie Intensivă este foarte mare. Mai exact, 828 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt în stare gravă la ATI.

Județele din România care au intrat în scenariul roșu până acum sunt București, Alba, Cluj, Harghita și Sălaj, din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19. Mai mult, județele Timișoara, Arad, Sibiu și Baia Mare se află pe harta orașelor care au depășit rata de infecatre de 3 la mia de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: