Redactia.ro
Home » Știri » În câte orașe din România s-a trecut în scenariu roșu? Autoritățile sunt în alertă

În câte orașe din România s-a trecut în scenariu roșu? Autoritățile sunt în alertă

În câte orașe din România s-a trecut în scenariu roșu

Din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus, tot mai multe județe din România au intrat în scenariul roșu. Totodată, numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a crescut considerabil. Cu toate că autoritățile au impus mai multe restricții odată cu pandemia de coronvirus, aceasta rămâne o problemă majoră.

În câte orașe din România s-a trecut în scenariu roșu? Autoritățile sunt în alertă

Tot mai multe județe din România au trecut la scenariul roșu după ce numărul de cazuri noi a crescut în ultimele zile. De asemenea, creșterea numărului de pacienți internați la Terapie Intensivă este foarte mare. Mai exact, 828 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt în stare gravă la ATI.

Județele din România care au intrat în scenariul roșu până acum sunt București, Alba, Cluj, Harghita și Sălaj, din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19. Mai mult, județele Timișoara, Arad, Sibiu și Baia Mare se află pe harta orașelor care au depășit rata de infecatre de 3 la mia de locuitori.

Pandemia de coronavirus este în continuare o problemă majoră în România

Autoritățile încearcă să găsească o modalitate de a face față acestor situații, având în vedere că numărul de locuri la ATI este foarte mic. În întreaga țară există 1.200 de paturi complet echipate pentru a trata pacienții infectați cu COVID-19. Duminică au fost înregistrate 3.855 de cazuri noi coronavirus, din 19.292 de teste. Potrivit informațiilor raportate de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total de infecții a ajuns la 209.648, din care 149.741 de persoane au fost vindecate și externate. În același timp, 6.391 de persoane infectate cu coronavirus au decedat.

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre creșterea majoră a numărulu de cazuri de coronavirus și a propus adoptarea modelului suedez în combaterea COVID-19. Acesta susține că în cazul suedezilor campania de comunicare a funcționat foarte bine, în situația în care suedezii au înțeles gravitatea situației și că doar ei pot opri răspândirea virusului. „Eu am avut un comentariu puțin mai larg referitor la modelul suedez, am descris ce s-a întâmplat acolo și modelul suedez nu este o decizie. Este un proces. Pentru că nu cred că nicio țară nu poate aplica un astfel de model de pe o zi pe alta.”, a spus Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: