Redactia.ro
Home » Știri » Alte trei seisme s-au produs în România în ultimele 12 ore. Ce magnitudine au avut

Alte trei seisme s-au produs în România în ultimele 12 ore. Ce magnitudine au avut

GALERIE FOTO (2)

Ieri în jurul orei prânzului s-au produs trei cutremure consecutive cu o magnitudine de 3.2, 2.3, respectiv 3.4 grade pe scara Richter. După cele trei seisme, alte treiau avut loc în timpul nopții.

Ce magnitudine au avut cele trei seisme

Primul cutremur s-a produs în ziua de 15 Iunie 2021 la ora 03:08:00. Locul de pornire a fost zona seismică Vrancea. Cutremurul a fost unul slab cu o magnitudine de 3.1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 18 km.

Cel de-al doilea seism a avut loc în aceeași noapte, la o distanță scurtă de timp, la ora 03:51:52. Acesta a înregistrat o magnitudine de 2 garde pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 18 km.

Cel de-al treilea cutremur s-a produs în această dimineață la ora 06:31:00. Acesta a pornit de la oa dâncime de 17 km și a avut o magnitudine de 2.1 garde pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 90km NE de Ploiesti, 107km V de Galati, 107km V de Braila, 108km S de Bacau, 138km N de Bucuresti, 166km NE de Pitesti, 187km S de Iasi, 199km E de Sibiu, 202km N de Ruse.„, conform infp.ro.

Ce spune seismologul Mircea Radulian despre cauzele cutremurelor

Principala cauză şi principalul motor al cutremurelor sunt de natură tectonică. Cu alte cuvinte, un cutremur va fi generat ca urmare a unor forţe de natură tectonică (tensiuni şi variaţii ale câmpului de tensiune din scoarţă). Nu putem neglija totuşi şi o serie de cauze secundare care pot uşura sau accelera declanşarea seismului. Un exemplu în acest sens este prezenţa apei în zonă, care conduce la o scădere a forţelor de frecare pe faliile tectonice. Cercetătorii au supus analizei diverse fenomene considerate ca având potenţial de declanşare a cutremurelor: variaţiile câmpului termic, regimul precipitaţiilor, mareele terestre, variaţiile câmpului magnetic, exploziile solare, etc. După părerea mea, aceste studii nu oferă în momentul de faţă argumente convingătoare în favoarea ipotezei unei interacţiuni reale cu fenomenul de producere a cutremurelor şi, din acest punct de vedere, suntem încă într-o fază a întrebărilor fără răspuns. Aceste consideraţii sunt valabile şi în ceea ce priveşte problema ridicată cu privire la preponderenţa producerii cutremurelor în timpul nopţii. Ceea ce seismologii ştiu de mult timp este faptul că activitatea seismică de natură tectonică (excludem de exemplu exploziile produse în cariere) nu pare să aibă preferinţe pentru anumite ore din zi sau din noapte”, ne-a detaliat în exclusivitate cercetătorul român, Mircea Radulian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: