Redactia.ro
Home » Știri » Ambasada României de la Kabul este 80% distrusă. Diplomații români nu vor să vină acasă

Ambasada României de la Kabul este 80% distrusă. Diplomații români nu vor să vină acasă

Ambasada României de la Kabul este 80% distrusă. Diplomații români nu vor să vină acasă

Ambasada României de la Kabul este 80% distrusă.. Ramona Mănescu a declarat că le-a cerut diplomaților români din Kabul să se întoarcă în România, încă aceștia au refuzat.

Ambasada României de la Kabul este 80% distrusă. Diplomații români nu vor să vină acasă

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu a declarat, vineri, că le-a cerut diplomaților din capitala Afganistanului să se întoarcă în România pentru a nu mai fi în pericol, dar aceștia au refuzat, motivând că vor să-și încheie misiunea.

Să ştiţi că noi le-am cerut oamenilor noştri să vină acasă. Dar au spus că nu vor să-şi încheie misiunea brusc, ei vor să-şi continue misiunea şi vor rămâne acolo. Să ştiţi că diplomaţii români sunt nişte oameni deosebiţi în orice zonă s-ar afla. Dar aceştia care sunt în zone de conflict sunt dispuşi la fapte eroice, îşi asumă că sunt într-o zonă de conflict”, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe.

Ambasada României este distrusă aproape în totalitate

Ministrul de Externe a precizat că ambasada României din Kabul este 80% distrusă, însă există zone sigure în care se poate activa până la refacerea imobilului.

Ambasada este 80% distrusă, este inutilizabilă. Acesta a fost şi motivul pentru care colegii noştri au fost transferaţi într-o zonă sigură, într-o bază NATO. Tot ce a fost acolo trebuie reconstruit şi securizat poate mult mai bine. Acest proces va dura, până atunci există zone sigure în care putem să funcţionăm”, a mai adăugat Mănescu.

Un reprezentant al Ambasadei României din Afganistan a murit și un altul a fost grav rănit într-un atentat terorist. Atacul a fost revendicat de o grupare de talibani și a vizat complexul din Kabul în care se află reprezentanța diplomatică a țării noastre. Atacul a durat mai multe ore. Vestea tragică a venit după aproape 24 de ore de la marea explozie care le-a permis teroriștilor să intre și să deschidă focul. Întreaga noaptea au avut loc lupte între talibani și agenții de securitate. Atacatorii au fost uciși.

De asemenea, joi a avut loc un atentat sinucigaș în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care au loc misiunile diplomatice străine. Un militar român care se afla în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul, a murit.

Citeste si:Cazul de la Caracal. Ce a aflat mama Alexandrei Măceșanu la DIICOT despre fiica ei