Redactia.ro
Home » Știri » Amendă uriașă pentru Kaufland România. Ce produse au fost retrase de pe rafturi

Amendă uriașă pentru Kaufland România. Ce produse au fost retrase de pe rafturi

Alertă alimentară la Kaufland! Conţinut ridicat de Ocratoxina A

Zeci de produse au fost retrase de pe rafturile hipermarketului Kaufland. Gigantul a primit și o amendă colosală. Ce produse nu vei mai putea găsi în incinta magazinului.

Ce amendă a primit Kaufland Timișoara

Hipermarketul Kaufland din Timișoara a fost amendat în urma unui control al Protecției Consumatorului. Gigantul a primit o amendă de 60,000 de lei și a fost nevoit să scoată de pe rafturi mai multe produse. Cei de la Protecția Consumatorilor Timiș au oferit sancțiuni mari magazinului în urma unui control amănunțit.

Totodată în cadrul aceluiași hipermarket au fost găsite nereguli legate de prețul unor produse ca fiind oferite de Black Friday. S-au găsit nereguli și în privința depozitării unor alimente care au fost retrase imediat de pe rafturi și s-a dispus oprirea temporară a activității la toneta alimentară din parcarea magazinului. Au fost constatate astfel mai multe abateri la 18 din cele 28 de produse.

Ce spune Kaufland despre o posibilă criză alimentară de Crăciun

Nu se va mai repeta situația din martie 2020, când ne amintim cu toții ceea ce s-a întâmplat cu isteria aceea a cumpărăturilor, de rămăseseră rafturile goale. Și nu doar la noi, în România, ci și în alte multe țări. De data asta, situația e sub control și nu se pune problema vreunei noi crize de alimente!”, a precizat Valer Hancaș.

Pericolul din spatele cărucioarele de cumpărături din supermarket-uri

Coșurile de cumpărături din magazinele alimentare au de 270 de ori mai multe bacterii decât mânerul de toaletă . Un coș de cumpărături bugetar are 8,112 colonii de bacterii pe cm pătrat, în timp ce mânerul toaletei are doar 30 de colonii de bacterii pe cm pătrat. Plasarea copiilor în coșurile de cumpărături a fost implicată recent ca o sursă de infecție cu Salmonella și Campylobacter la copiii mici. Acest studiu a fost realizat pentru a evalua apariția bacteriilor totale, a bacteriilor coliforme și a Escherichia coli pe mânere și scaune ale coșului de cumpărături.

Un total de 85 de coșuri de cumpărături în parcările magazinelor alimentare au fost testate în cinci mari zone metropolitane din Statele Unite. Numărul total de bacterii heterotrofe a fost de 1,1 × 107 pe mâner și pe scaun. Coliformele au fost detectate pe 72% (62) din cărucioare. E. coli a fost identificată pe 18 din 35 de căruțe (51%) pe care a fost efectuată identificarea coliformă, conform researchgate.net.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: