Redactia.ro
Home » Știri » Amendă uriașă pentru un pensionar german, care a păstrat în beci un tanc, un tun antiaerian și o torpilă din Al Doilea Război Mondial

Amendă uriașă pentru un pensionar german, care a păstrat în beci un tanc, un tun antiaerian și o torpilă din Al Doilea Război Mondial

GALERIE FOTO (3)

Un pensionar german s-a ales cu o amendă uriașă după o descoperire uluitoare făcută în beciul casei sale. Bărbatul de 84 de ani a păstrăt un adevărat arsenal în subsolul casei, unde s-a găsit un tanc, un tun antiaerian și o torpilă din Al Doilea Război Mondial.

Pensionarul care a păstrat în subsolul casei arsenalul din cel de-Al Doilea Război Mondial va achita o amendă de 250.000 de euro. Bărbatul este nevoit acum și să vândă colecția de arme extrem de periculoase.

Chiar un muzeu de peste Ocean și-a manifestat interesul de a cumpăra tancul Panther Tiger ll, pe care pensionarul l-a păstrat în stare bună. Autoritățile au ajuns la un acord și au decis ca bărbatul va primi o pedeapsă cu suspendare, care urmează să fie anunțată de judecători.

Amendă uriașă pentru un pensionar german, care a păstrat în beci un tanc, un tun antiaerian și o torpilă

Tribunalul din Kiel a dispus o amendă în valoare de 250.000 de euro. Totodată, s-a cerut ca tancul şi tunul antiaerian găsite pe proprietatea bărbatului.
Tancul avea 40 de tone, iar tunul antiaerian era de calibrul de 8,8 centimetri. Pe lângă acestea, în beciul pensionarului s-au mai descoperit torpilă de submarin, un mortier, mitraliere, puşti de asalt Mouser, pistoale automate MP-40 şi peste 1.000 de cartuşe. Percheziţiile au fost făcute în urmă cu 6 ani.

 

Operaţiunea a durat două zile și la aceasta au participat 20 de soldaţi care au avut nevoie de aproximativ nouă ore pentru a îndepărta de pe proprietatea bărbatului tancul de câteva zeci de tone.

Pensionarul german, a cărui identitate nu a fost făcută publică, acest fapt fiind în conformitate cu legile stricte legate de protecţia datelor din Germania, a susţinut la o audiere de la începutul acestui an, că a achiziţionat tancul din Anglia, sub formă de fier vechi.
Însă principala problemă de care s-au lovit autoritățile germane din cadrul instanţei regionale din Kiel a fost încadrarea armelor găsite în beciul pensionarului.

Procuratura a susţinut că armele erau operaţionale. Asta ar însemna că bărbatul de 84 de ani a încălcat Legea privind controlul armelor de război şi a comis şi alte infracţiuni legate de posesia de arme.

Experţii care au fost numiţi de instanţă au considerat, însă, că doar tunul antiaerian putea fi considerat o armă de război, restul obiectelor nemaifiind operaţionale din cauza vechimii lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: