Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi aspre pentru colindătorii gălăgioși. Autoritățile iau măsuri drastice 

Amenzi aspre pentru colindătorii gălăgioși. Autoritățile iau măsuri drastice 

Amenzi aspre pentru colindătorii gălăgioși. Autoritățile iau măsuri drastice 

Amenzi aspre pentru colindătorii gălăgioși. Autoritățile iau măsuri drastice. Iată detaliile!

Amenzi aspre pentru colindătorii gălăgioși

În pragul sărbătorilor de iarnă, bucuria colindătorilor poate aduce și o doză de deranj cetățenilor. În sectorul 6 al Capitalei, autoritățile au luat măsuri drastice. Potrivit unei informații recente, Poliția Locală Sector 6 a anunțat că va sancționa cu amenzi substanțiale colindătorii care tulbură liniștea publică, cu sume care pot atinge chiar și 1.500 de lei.

Autoritățile iau măsuri drastice 

Conform anunțului făcut de Poliția Locală, colindătorii zgomotoși pot primi amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice. Mai mult, dacă aceștia deranjează în timpul orelor de odihnă și somn, adică în intervalul 13:00-14:00 și 22:00-08:00 dimineața, sancțiunile pot ajunge până la 1.500 de lei.

Primul avertisment a fost deja dat la începutul acestei săptămâni, atunci când o ceată de 13 colindători veniți din Bacău au fost depistați în Sectorul 6. Cu căciuli de astrahan, cojoace și ițari cu motive tradiționale, aceștia își anunțau prezența pentru sărbătoarea Crăciunului pe fundalul zgomotos al unei boxe transportate cu ajutorul unui cărucior. Autoritățile au intervenit, atrăgând atenția că se dorește primirea colindătorilor într-un mod tradițional, prin voce și instrumente muzicale, și nu prin intermediul unor boxe cu volum dat la maximum, care pot tulbura liniștea publică.

Într-un comunicat postat pe rețelele de socializare, Poliția Locală Sector 6 a subliniat faptul că astfel de comportamente nu sunt tolerate și că vor intensifica acțiunile de monitorizare a colindătorilor care ajung în București în această perioadă de sfârșit de an. Autoritățile au mai menționat că, conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile pentru tulburarea liniștii publice sunt prevăzute între 200 și 1.000 de lei, iar în perioada orelor de somn, sancțiunile cresc considerabil, variind între 500 și 1.500 de lei.

„Primim cu colindul în Sectorul 6, dar nu colindători care plimbă boxe date la maximum şi tulbură liniștea publică!
Ne dorim vestitori ai Crăciunului în spirit de sărbătoare, cei care ne încântă în mod tradițional, prin voce şi instrumente muzicale. Evident, la un nivel de zgomot care să fie plăcut, nu deranjant.
Deja primim sesizări şi am intensificat acţiunile de monitorizare a cetelor de colindători care ajung în Bucureşti în această perioadă de sfârşit de an.
Din dorința de a se face mai bine auziţi, o parte trag după ei şi boxe audio alimentate la baterie. Șansele de a crea disconfort celor din jur şi, astfel de a fi amendaţi, cresc considerabil.
Prima sancţiune, un avertisment, am dat-o la începutul acestei săptămâni, 4 decembrie!
O ceată de 13 colindători veniţi din Bacău, cu căciuli de astrahan, cojoace şi iţari cu motive tradiţionale, vestea sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte! Dansul şi colinda erau puse în valoare pe fundalul sonor gălăgios al boxei transportate cu ajutorul unui cărucior.
Poliţiştii locali le-au pus în vedere faptul că trebuie să respecte legislaţia şi să nu tulbure liniştea publică.
Reamintim faptul că, potrivit Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei.
Dacă liniștea este tulburată în perioada orelor de somn (13:00-14:00, respectiv 22:00-08:00) sancțiunile cresc, între 500 și 1.500 de lei. Puteți să ne sunați  la numărul de telefon 021/9546.
Vă dorim sărbători liniştite!”, a anunțat Poliția Locală Sector 6 pe Facebook. 

 

Sursa foto: Facebook

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: