Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi pentru românii care nu au cont la ANAF. Care e termenul limită până când mai pot deschide unul

Amenzi pentru românii care nu au cont la ANAF. Care e termenul limită până când mai pot deschide unul

anaf

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul instituției, la secțiunea Asistență contribuabili, o Broșură privind compensarea obligațiilor fiscale.

Documentul cuprinde informații legate de organismul care efectuează operațiunea de compensare, obligațiile care se sting prin compensare, modul de efectuare a compensării.

Ce este și cum se efectuează compensarea cu ANAF

Potrivit mini-ghidului, compensarea este operațiunea prin care se sting creanțele statului sau unităților administrativ-teritoriale ori subdiviziunilor acestora reprezentând impozite, taxe, contribuții și alte sume datorate bugetului general consolidat cu creanțele debitoruluireprezentând sume de rambursat, de restituit sau de plată de la buget.

Compensarea se efectuează de către organul fiscal competent în a cărui administrare se află contribuabilul până la concurența celei mai mici sume, când ambele părți dobândesc reciproc atât calitatea de creditor, cât și pe cea de debitor, cu condiția ca respectivele creanțe să fie administrate de aceeași autoritate publică, inclusiv unitățile subordonate acesteia.

Din 1 martie documentele se trimit la Fisc numai prin Spațiul Privat Virtual

De asemenea, ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor, un material informativ privind modalitățile de efectuare a plăților către Fisc. Mijloacele prin care contribuabilii pot achita către ANAF impozitele, taxele, contribuțiile, precum și alte sume datorate bugetului general consolidat, sunt:

  • cu cardul bancar sau numerar, la casieriile Trezoreriei Statului;
  • cu cardul bancar, prin intermediul platformelor Spațiu Privat Virtual și Ghișeul.ro;
    prin virament bancar;
  • prin ordin de plată multiplu electronic;
  • cu mandat poștal, prin intermediul oficiilor poștale.

Începând cu data de 1 martie 2022, contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoane fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent în una dintre formele prevăzute de OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, sunt obligați să transmită organului fiscal central documente, cereri, înscrisuri sau orice alte documente numai prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: