Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi uriașe pentru cei care locuiesc la curte și nu țin cont de această regulă

Amenzi uriașe pentru cei care locuiesc la curte și nu țin cont de această regulă

ardere deseuri

Amenzi usturătoare pentru românii care locuiesc la curte, dar nu respectă anumite reguli. Unele dintre amenzi se ridică la suma de 20.000 de lei. Iată care sunt regulile pe care trebuie să le respecte cei care locuiesc la curte pentru a nu fi amendați!

Amenzi piperate pentru cei care locuiesc la curte și fac asta. Sancțiunile pot ajunge chiar și la 20.000 de lei

Arderea deșeurilor compostabile în curtea proprie este drastic sancționată de către legea din România. Concret, arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd și a deșeurilor compostabile este interzisă prin Legea Compostului, ce a intrat în vigoare la data de 20 februarie 2021.

Conform legii menționate anterior, arderea acestor deșeuri în curtea proprie este complet interzisă, iar cei care nu respectă această regulă săvârșesc o contravenție care poate fi sancționată prin aplecarea unei amenzi destul de piperate.

Persoanele care nu respectă legea riscă amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei, în cazul în care sunt persoane fizice. Dacă vorbim despre persoanele juridice, atunci situația se schimbă, iar amenda aplicată va fi una mult mai mare, putând ajunge chiar și la suma de 20.000 de lei.  Amenzile vor fi aplicate de către comisarii Gărzii de Mediu, anunță autoritățile.

Ce facem cu deșeurile compostabile

Dar ce putem face cu deșeurile dacă nu avem dreptul să le ardem în curtea propriei case. Conform legii, trebuie să le depunem în spațiile create special pentru depunerea lor sau să le predăm operatorilor autorizați pentru colectarea acestora.

Potrivit legii, „este obligatorie colectarea separată a deșeurilor biodegradabile destinate compostării/digestiei anaerobe. Persoanele fizice și juridice care generează deșeuri biodegradabile au obligația să depună aceste deșeuri în spațiile indicate sau să le predea operatorilor autorizați pentru colectarea lor”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: