Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi uriașe pentru șoferii neglijenți. Ce se întâmplă din 25 iulie dacă parchezi pe aceste locuri

Amenzi uriașe pentru șoferii neglijenți. Ce se întâmplă din 25 iulie dacă parchezi pe aceste locuri

noi reguli

Începând de sâmbătă, 25 iulie se aplică noi sancțiuni pentru șoferi. Conducătorii auto pot fi sancționați cu amenzi uriașe dacă nu respectă aceste reguli. Amenda poate ajunge până la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport.

Ce reguli aduc amenzi uriașe

Potrivit Legii nr. 145/2020, șoferii care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități pot fi amendați cu sume cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei. De asemenea, aceeași lege precizează că acei conducători auto care încalcă legea se vor trezi și cu mijlocul de transport ridicat de pe locul respectiv de parcare.
Pe de altă parte, Legea nr. 448/2006, care era până acum în vigoare, menționa că această faptă putea fi pedepsită cu amenzi între 1000 și 2000 de lei, împreună cu ridicarea mijlocului de transport. De asemenea, conform Legii nr. 145/2020, constatarea neregulilor și aplicarea amenzilor este în grija agenților de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Modificările vizează protecția și promovarea drepturilor pentru persoanele cu handicap. Tocmai de aceea au fost mărite considerabil amenzile pentru cei care ocupă locurile de parcare marcate ca fiind destinate persoanelor cu dizabilități. Legea a fost publicată pe 22 iulie în Monitorul Oficial.

Ce obligații au angajatorii

De asemenea, angajatorii care au în subordine persoane cu handicap trebuie să îndeplinească și o serie de noi obligații. Astfel, începând de sâmbătă, salariații vor trebui să aibă la dispoziție acces la locuri de parcare speciale. Totodată, aceștia vor beneficia de program de lucru adaptat nevoilor lor. Nerespectarea acestor noi măsuri va duce la sancțiuni de până la 50.000 de lei.

Mai mult persoanele cu dizabiltății pot alege între a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun sau decontarea combustibilului pentru mașina personală. În ultimul caz, există o serie de limite anuale pentru decontare, de 1500 lei. De asemenea, limita în funcție de gradul de handicap este de 750 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: