Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți plăti amenzile la jumătate din sumă. Așa poți să rămâi cu mai mulți bani

Cum poți plăti amenzile la jumătate din sumă. Așa poți să rămâi cu mai mulți bani

Amendă

În cazul în care primiți o amendă, puteți plăti doar jumătate din valoarea acesteia, în primele 15 zile de la primirea acesteia.

Cum poți plăti amenzile la jumătate din sumă

Această lege este disponibilă deja de câțiva ani, iar multe persoane s-au bucurat de această prevedere. Pentru mai bine de două săptămâni de la primirea amenzii, cetățenii români pot plăti doar jumătate din cuantumul acesteia.

Înainte, termenul era de doar 48 de ore, astfel, cu noua lega, disponibilă în țara noastră deja de câțiva ani, cei care primesc vreo amendă pot benefia de pe urma acesteia și pot plăti doar jumătate din acea sumă.

Totuși, sunt unele amenzi cărora nu li se aplică această prevedere și ele trebuie plătite în întregime.

Este vorba de amenzile date de ANAF, de ANPC sau de contravențiile din Codul Muncii.

Această posibilitate este aplicabilă tuturor contravențiilor pentru care actul normativ ce sancționează contravenția prevede posibilitatea plății minimului de amendă”, declarat consultatul fiscal Adrian Bența.

Ce amenzi pot fi plătite la jumătate din valoare

De exemplu, amenzile la regimul circulației, amenzile prevăzute de Codul de procedură fiscală pot beneficia de aceasta facilitate la plată, însă sunt și alte contravenții, de exemplu contravențiile prevăzute de legea contabilității în care nu se poate aplica plata la jumătate din minim deoarece nu a fost prevăzută chiar în legea ce stabilește contravențiile”, spune specialistul Adrian Bența.

„Prin urmare, nu contează din ce domeniu de activitate este această contravenție, ci doar dacă este prevăzută posibilitatea plății a jumătate din minimul prevăzut de lege”, a declarat Adrian Bența.

Cele mai multe amenzi care se dau în țara noastră sunt cele rutiere. În acest top se află și cele pentru călători fără bilet în mijloacele de transport în comun sau cele aplicate de asociațiile de proprietari.

După primirea procesului verbal, multe dintre acestea pot fi plătite la jumătate din valoarea lor reală, dacă plata se face în 14 zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: