Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac acest gest! Trebuie evitat orice ar fi

Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac acest gest! Trebuie evitat orice ar fi

Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac acest gest! Trebuie evitat orice ar fi

Un gest banal făcut de șoferi în trafic le poate aduce o amendă usturătoare! Aceștia trebuie să evite să facă abuz de un acceseoriu al autoturismului. Titi Aur a dat mai multe sfaturi șoferilor prinși în traficul infernal de la noi din țară.

Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac acest gest! Trebuie evitat orice ar fi

Cei care vor să devină șoferi merg la școală doar pentru a obține un carnet de conducere, nu și pentru a învăța cu adevărat să conducă mașina. Titi Aur trage un semnal de alarmă cu privire la legislația rutieră din România și pune tuturor o întrebare la care nimeni nu știe să răspundă. Legislația din România nu prevede așa ceva, dar în străinătate sunt legi date în acest sens, iar dacă sunt încălcate se aplică sancțiuni drastice. Astfel că, abuzul de claxon se amendează!

”Traficul din România a devenit infernal. Indiferent de orașul despre care vorbim, fie București, Brașov, Cluj, Iași, Sibiu și lista poate continua. Iar șoferii grăbiți pun mari probleme și abuzează de gesturi care, conform legii, se sancționează. Nu cred că este vreun moment al zilei în care să ieși din casă și auzi liniștea de altădată a șoferilor care aveau răbdare în trafic și să nu auzi concerte de claxoane. 

Ei bine, dacă pentru mulți șoferi regulile de circulație se opresc la semnele marcate, situația nu este așa. Iar în Codul Rutier sunt prevăzute o mulțime de alte reguli de care unii abuzează. Orice mașină vine la pachet cu un claxon. Iar dacă ești șofer și ai crezut până acum că claxonul este un accesoriu de pe volan pe care trebuie să-l apeși obligatoriu ori de câte ori ai chef, doar ca să te afirmi în coloanele de mașini, când vezi o pisică, când vrei să depășești primul sau când îi spui unui om „nu traversa, trec eu acum”, ar trebui să te oprești. Gestul tău se amendează serios de agenții de circulație. Iar Legea este cât se poate de clară”, a spus Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

Amenzi pentru cei care nu păstrează distanța față de șoferul din față

De asemenea, Titi Aur a mai explicat că șoferii care nu respectă distanța dintre ei și participanții la trafic din fața lor pot risca să primească amenzi destul de mari.

”Puțini sunt cei care știu că gestul lor abuziv, deși pare banal, vine la pachet cu o amendă din clasa a doua de sancțiuni. Potrivit legii, „mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 m faţă de cei cărora li se adresează. Pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei”.

Mai mult decât atât, potrivit articolului 148, alin 14 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, „şoferilor le este interzis să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”. În ceea ce privește amenda pe care o primești dacă mai abuzezi de claxon, așa cum spuneam, se încadrează în clasa a doua de amendă. Adică primești 4 – 5 puncte de amendă. Ce înseamnă asta mai exact? Un punct de amendă valoarează 145 de lei. Iar cele 4 – 5 puncte pe care le poți obține în trafic doar pentru claxonare valorează între 580 – 725 de lei.”, a explicat Titi Aur.

Etichete: