Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru șoferi! Amenzile rutiere cresc de la 1 ianuarie

Veste proastă pentru șoferi! Amenzile rutiere cresc de la 1 ianuarie

Veste proastă pentru șoferi!

Veste proastă pentru șoferi! Conducătorii auto ar putea primi amenzi rutiere mai mari decât cele obișnuite, deoarece acestea ar putea crește de la 1 ianuarie. Mai mult, șoferii ar putea plăti sume de peste 4.000 de lei.

Veste proastă pentru șoferi! Cresc amenzile rutiere

Veste proastă pentru șoferi! Situația politică actuală ar putea schimba multe lucruri în următoarea perioadă. Instabilitatea guvernamentală se va resimți și asupra amenzilor rutiere. Veste proastă pentru șoferii români. Din luna ianuarie, ar putea avea loc o creștere semnificativă a amenzilor. Fostul Guvern, condus de Ludovic Orban se pare că a uitat de acest aspect, iar de la începutul anului viitor, punctul de amendă va crește de la 145 lei cât este în prezent, la 223 de lei. Mai exact, noua valoare a amenzilor va reprezenta aproximativ 10% din salariul minim brut pe economie, iar dacă până acum un șofer care a condus sub influența băuturilor alcoolice plătea o amendă de 2.900 de lei, din ianuarie, amenda va crește la 4.430 lei.

Potrivit legislației, suma de 145 lei, care reprezintă punctul de amendă, are valabilitate până la 31 decembrie 2020. Așadar, era nevoie de o nouă reglementare de plafonare a punctului de amendă, având în vedere că economia actuală a României este în colaps. Este posibil ca până la data de 31 decembrie să fie elaborat un nou Guvern care să ia decizii și să opereze modificarea în Codul Rutier. Această modificare se face doar printr-o Ordonanță de Urgență, ceea ce înseamnă că actualul Guvern nu poate lua această decizie. În cazul în care această modificare nu se va face la timpul potrivit, șoferii vor fi obligați să scoată mai mulți bani din buzunar. Cei care încalcă regulile de circulație, vor plăt după cum urmează:

  • pentru clasa I de sancțiuni (2 sau 3 puncte-amendă), plata amenzilor: 669 lei:
  • pentru clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă), plata amenzilor: între 892 sau 1.115 lei:
  • pentru clasa a III-a de sancțiuni (de la 6 la 8 puncte-amendă), plata amenzilor: între 1.338 și 1.784 lei:
  • pentru clasa IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă), plata amenzilor: între 2.007 și 4.460 lei:
    pentru clasa a V-a de sancțiuni (de la 21 la 100 puncte-amendă), plata amenzilor: între 4.683 și 22.300.

Guvernul Orban a demisionat

În urma rezultatelor alegerilor parlamentare, prim-ministrul României, Ludovic Orban și-a dat demisia, susținând că pleacă de bunăvoie și că nimeni nu l-a forțat să-și plece de la guvernare. Orban a declarat că va coordona negocierile care trebuie să creeze un guvern de centru-dreapta și și-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a propune viitorul premier și de a forma un Guvern bun. „Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern”, a spus Orban. „România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care îşi doresc modernizarea, dezvoltarea României. Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru„, a spus Orban. Mai mult, Ludovic Orban le-a transmis românilor că măsurile pe care le-a luat a fost pentru a apăra viața acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: