Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul poliției rutiere. Amenzi uriașe pentru cei care nu dețin documentul original la ei

Avertismentul poliției rutiere. Amenzi uriașe pentru cei care nu dețin documentul original la ei

Poliția rutieră atrage atenția că toți șoferii au obligația de a prezenta fizic polița de asigurare a mașinii, chiar dacă aceștia au făcut achiziția online.

Șoferii confundă obligativitatea de a deține polița de asigurarea a mașinii, aceștia invocă faptul că o dețin în format electronic. Poliția rutieră atrage atenția că șoferii sunt amendați în cazul în care nu au documentul original la ei.

Într-o postare pe Facebook, polițiștii explică întreaga procedură:

,,Sunt C-tin D. de la Brigada Autostrăzi…vă rog să îmi prezentați actele dumneavoastră, ale autoturismului și polița de asigurare.

Bună ziua!

Polița de asigurare nu o am, dar vi-o prezint online.

Greșit!

Conform legii sunteți obligat să aveți asupra dumneavoastră polița de asigurare. A nu se confunda cu contractul RCA, singurul care se poate emite prin mijloace electronice.

Polița de asigurare este cât o coală A4, iar împăturită are loc lângă celelalte acte ale autoturismului.”, este mesajul poliției rutiere.

Amenzi auto între 1000 și 2000 de lei

Potrivit legislației, toate vehiculele care circulă pe drumurile publice au obligația de a fi asigurate RCA. În cazul în care circulă cu un vehicul neasigurat, șoferii sunt sancționați cu amendă, cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei, conform Legii 137/2017, precum și cu reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.

Poliția Rutieră a aplicat anul trecut 8.985 de amenzi șoferilor care, în urma controalelor, au fost suprinși că au circulat fără asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Acțiune amplă a Poliției Române pentru mașinile înmatricute

Poliția Română a mai organizat o astfel de acțiune, între 11 și 17 august, când au fost verificate peste 8.000 de mașini înmatriculate în alte state.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 58.683 de autovehicule, dintre care 8.181 erau înmatriculate în alte state.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 58.683 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30.292 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 2.023 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, la nivel național, au fost reținute 3.392 de permise de conducere (218 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și au fost retrase 1.079 de certificate de înmatriculare (82 de certificate eliberate de autorități din în alte state).

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: