Redactia.ro
Home » Știri » Poliția face razie în rândul șoferilor. Riști să rămâi pieton dacă nu ai acest document

Poliția face razie în rândul șoferilor. Riști să rămâi pieton dacă nu ai acest document

Razie politie

Șoferii români trebuie să fie atenți la acest aspect, dacă nu vor să primească o amendă usturătoare din partea Poliției Române. Iată ce acțiune vizează oamenii legii în următoarele zile, de care toți șoferii trebuie să țină cont, pentru a nu primi sancțiuni.

Razie a Poliției Române: Ce trebuie să știe șoferii români

Poliția Română efectuează o amplă campanie de verificare a autoturismelor înmatriculate în alte state, și nu în România, pentru a depista eventualele nereguli.

Acțiunea va fi una amplă și se va desfășura la nivel național, porivit informațiilor transmise de Poliția Română într-un comunicat.

Astfel, mașinile care sunt înmatriculate în alte țări decât România vor fi subiectul principal, “în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule”.

În același document al Poliției Române, se arată că asemenea autovehicule au fost implicate în multe accidente rutiere, în urma cărora 46 de oameni și-au pierdut viața.

“În primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecințe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane și rănirea ușoară a altor 463”.

Acțiune amplă a Poliției Române pentru mașinile înmatricu

Poliția Română a mai organizat o astfel de acțiune, între 11 și 17 august, când au fost verificate peste 8.000 de mașini înmatriculate în alte state.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 58.683 de autovehicule, dintre care 8.181 erau înmatriculate în alte state.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 58.683 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30.292 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 2.023 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, la nivel național, au fost reținute 3.392 de permise de conducere (218 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și au fost retrase 1.079 de certificate de înmatriculare (82 de certificate eliberate de autorități din în alte state).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: