Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru pacienți. Cardul de sănătate redevine obligatoriu! De când?

Veste proastă pentru pacienți. Cardul de sănătate redevine obligatoriu! De când?

Cardul de sănătate redevine OBLIGATORIU

Cardul de sănătate suspendat pe perioada stării de carantină va redeveni obligatoriu, cu excepția consultațiilor de la distanță, în ciuda presiunilor făcute de medici care spun că ar fi mai bine fără, deoarece de-a lungul timpului au existat erori de soft, iar progrămările de la cabinete au fost date peste cap. 

Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 octombrie

Toți pacienții care merg la doctor trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate pentru a putea primi îngrijiri medicale, pentru consultații, rețete, tratamente și alte servicii medicale.

CNSAS anunță decizia printr-un comunicat de presă și își motivează și decizia luată. 

„Reintroducem utilizarea cardului de sănătate în toate situaţiile în care pacientul se deplasează fizic la unitatea medicală pentru a primi servicii medicale, pentru a avea o evidenţă cât mai exactă şi a gestiona cât mai eficient fondurile din sistem. Consultaţiile la distanţă rămân o alternativă benefică atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, prin care se asigură accesul la tratamentele necesare fără a se expune riscurilor de infectare. Recomandăm în continuare pacienţilor programarea consultaţiilor, medicul fiind cel care decide modul în care va fi acordată consultaţia, la distanţă sau în cadrul unei vizite la cabinetul medical”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Termen prelungit pentru anumite trimiteri

Casa Națională de Asigurări mai spune că s-a prelungit până la data de 31 decembrie 2020 termenul de valabilitate pentru următoarele documente a căror valabilitate expiră până la această dată: biletele de trimitere pentru specialităţi clinice, inclusiv pentru specialitatea medicină fizică şi de reabilitare; biletele de trimitere pentru specialităţi paraclinice; recomandările medicale pentru dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive – ce se depun/se transmit la casa de asigurări de sănătate; deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivului medical, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive.

INFO: În România, sunt 14 milioane de carduri de sănătate emise, iar majoritatea dintre ele vor expira la începutul anului viitor, însă ele ar putea fi prelungite automat, având în vedere situația în care ne aflăm.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: