Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă dacă îți expiră cardul de sănătate. 14 milioane de pacienți se află în această situație

Ce se întâmplă dacă îți expiră cardul de sănătate. 14 milioane de pacienți se află în această situație

Card de sănătate

Mai bine de 14 milioane de români vor avea cardurile de sănătate expirate până în 2021, arată datele oficiale. Pentru a scuti cheltuielile cu retipărirea unor carduri noi pentru toți acești cetățeni, Guvernul ia în considerare varianta prelungirii termenului de valabilitate ale celor deja emise.

Ce se întâmplă dacă îți expiră cardul de sănătate

Cardurile de sănătate sunt valabile șapte ani, iar acum Guvernul se gândește să prelungească cu încă atât valabilitatea acestora, având în vedere că peste 14 milioane de români vor avea aceste carduri deja expirate până anul viitor.

Un proiect al Guvernului propune ca termenul de valabilitate al cardurilor de sănătate până la 31 decembrie 2014 să fie prelungite cu încă șapte ani.

Cum în acest moment, cardurile de sănătate emise au o valabilitate de șapte ani, cele eliberate în 2013, când acestea au început să fie date românilor, vor putea avea o valabilitate de 14 ani.

Cum se vor prelungi cardurile de sănătate

Mai mult, începând de luna viitoare deja se fac șapte ani de la debutul programului, așa că mulți români vor avea carduri de sănătate expirate. Este vorba, mai exact, de 4,2 milioane de carduri.

Până la anul, în 2021, 10 milioane de români vor avea carduri de sănătate fără valabilitate, așa că Hotărârea de Guvern ar opri cheltuielile ce ar trebui să fie făcute cu retipărirea unor carduri noi.

„Rezultă astfel o degrevare a bugetului Ministerului Sănătății pentru anii 2020-2021 de cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14.200.000 de carduri naționale de asigurări sociale de sănătate a căror valabilitate expiră în această perioadă, precum și a bugetului Fondului național de asigurări sociale de sănătate pentru cheltuielile aferente distribuției acestora”, scrie în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Rescrierea cardurilor de sănătate se va face atunci când persoana care deține acel card de sănătate merge la medic. Acest proces va fi automat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: