Redactia.ro
Home » Știri » Breaking News. Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier: ”Am luat decizia să demisionez”

Breaking News. Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier: ”Am luat decizia să demisionez”

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră!

Ludovic Orban și-a anunțat, luni seară, demisia din funcția de premier al României. Decizia vine ca urmare a unei întâlniri cu șeful statului, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe fondul unei discuții despre rezultatul alegerilor parlamentare. 

Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier

Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că demisionează din funcția de premier al României. Demersul liderului PNL vine ca urmare a unei discuții purtate cu șeful statului, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Președintele i-ar fi precizat că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul Executiv, informează Digi 24.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a precizta că noul Guvern va trebui să fie unul responsabil, dar și că nu se cramponează de funcția pe care a pierdut-o.

România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Odată cu demisia lui Ludovic Orban din poziția de prim-ministru, el va fi înlocuit, pe o poziție interimară, de vicepremierul Raluca Turcan, potrivit unor surse politice. Din punct de vedere legislativ, plecarea lui Ludovic Orban de la Palatul Victoria, reprezintă demisia întregului Guvern. Ulterior, Executivul va fi condus pentru o perioadă de 45 de zile de un alt reprezentant. În această perioadă interimară, Executivul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative. Pe data de 20 decembrie, vom avea un nou Parlament, și ulterior,va avea loc și învestirea noului Guvern.

Orban, supărat că va renunța la funcția de premier

Potrivit unor surse politice, România TV, Ludovic Orban ar fi plecat supărat după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Victoria. Nu a mai trecut la sediul PNL, acolo unde îl așteptau ceilalți membri pentru o ședință despre rezultatul alegerilor parlamentare.

Tot potrivit acelorași surse politice, Orban ar fi luat această decizie, după ce reprezentanții USR au impus acest lucru pentru formarea unui Guvern de coaliție. Totodată, Ludovic Orban va rămâne în continuare în funcția de lider al PNL, deoarece colegii săi nu-l consideră vinovat de faptul că formațiunea politică nu a câștigat alegerile parlamentare din acest an.

De altfel, sursele mai susțin faptul că, duminică seara, atmosfera de la sediul PNL nu a fost deloc una plăcută. Ludovic Orban ar fi fumat în tăcere, ore întregi,  în fața unor ecrane TV și urmărea rezultatul alegerilor parlamentare. Atunci, el și-a exprimat decizia de a renunța la poziția de prim-ministru. Pe parcurs, a renunțat la intenție.

Anul 2020 îi aduce, din nou, pe liberali în postura de pierzători în fața PSD, la alegerile parlamentare. PSD a câștigat și alegerile parlamentare din anul 2016, astfel, timp de patru ani a fost partidul aflat la guvernare. Ultimul rezultat al Biroului Electoral Central (BEC) arată că situația PNL este următoarea: Senat,25, 36%, iar la Camera Deputaților, 25, 1%. În schimb, PSD are la Camera Deputaților 29, 79%, iar la Senat, 30,17%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: