Redactia.ro
Home » Știri » Americanii pro-Putin primesc și ei sancțiuni. Decizia vine după ce l-au făcut pe președintele ucrainean „bandit”

Americanii pro-Putin primesc și ei sancțiuni. Decizia vine după ce l-au făcut pe președintele ucrainean „bandit”

Rusia a anunțat miercuri, că va aplica sancțiuni împotriva a 398 de membri din Camera Reprezentanților din SUA. Pe această listă se află și reprezentanți republicani din SUA care au făcut comentarii considerate pro-Rusia.

Marjorie Taylor Greene din Georgia, Matt Gaetz din Florida și Madison Cawthorn din Carolina de Nord, sunt doar câteva exemple de reprezentați cărora li se vor impune sancțiuni.
Ministerul rus de Externe a declarat că lista acestor membri din Congres, precum și a 87 de senatori din Canada, este „un răspuns la aplicarea de către Statele Unite a sancțiunilor asupra a 328 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului țării, pe 24 martie.”

Reprezentanții americani primesc sancțiuni desi sunt pro-Rusia.

Nu s-au dat detalii concrete despre cum a fost întocmită lista și cum s-au ales persoanele sanționate.

Săptămâna trecută, Greene și Gaetz au fost doi dintre cei trei reprezentanți americani ai Camerei care au votat împotriva interzicerii importului de petrol rusesc.

„NATO le-a furnizat neonaziştilor din Ucraina arme puternice şi instruire extinsă despre cum să le folosească”, a scris Greene pe Twitter pe 15 martie. „Ce naiba se întâmplă cu aceşti #NATONazişti?” a continuat Greene.
„Vedeți că Ucraina a continuat să provoace Rusia, și Rusia a invadat”, a spus ea, adăugând: „Și adevărul dur este… că nu există nicio victorie pentru Ucraina aici. Rusia are mare succes în invazia ei”.
Sancțiunile SUA asupra membrilor se aplică asupra proprietăților și bunurilor pe care le au reprezentanții, precum interzicerea de relații comerciale.
Nu au fost făcute publice prea multe detalii despre sancțiunile Moscovei împotriva politicienilor americani, în afară că ar „oglindi” măsurile date se SUA și le-ar interzice celor de pe listă să viziteze Rusia, potrivit News Week.

Lista reprezentanților sancționați este publică

Un grup cunoscut sub numele de Republican Accountability Project a publicat „recent o listă ai „republicanilor și conservatorilor pro-Putin”. Link-uri către videoclipuri sau text ale diferitelor declarații considerate favorabile față de președintele rus Vladimir Putin și/sau Rusia de la persoanele de pe listă sunt disponibile pe site-ul grupului.”, conform aceleași surse.

„Sunt mai preocupat de granița dintre SUA și Mexic decât de granița dintre Rusia și Ucraina. Nu îmi pare rău”, a scris Gaetz pe Twitter în ianuarie înainte de invazie.
Un alt representant, Cawthorn l-a atacat recent pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, în timp ce vorbea cu un grup de susținători.
Cawthorn: ”Amintiți-vă că Zelensky este un bandit”
”Amintiți-vă că guvernul ucrainean este incredibil de corupt și este incredibil de rău și a împins ideologii trezite” afirmă Cawthorn.
Totuși, pe Twitter, Cawthorn a numit acțiunile lui Putin ”dezgustătoare”:
„Mă rog pentru Ucraina și poporul ucrainean”, a mai scris Cawthorn.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: