Redactia.ro
Home » Știri » Amestecul natural cu care să stropești pomii fructiferi din curte. Cum stropești corect pomii fructiferi

Amestecul natural cu care să stropești pomii fructiferi din curte. Cum stropești corect pomii fructiferi

Iată un amestec natural cu care să stropești pomii fructiferi din curte. E nevoie de doar trei ingrediente ca să faci asta. Iată și cum și când stropești corect pomii fructiferi.

Amestecul natural cu care să stropești pomii fructiferi din curte. Cum stropești corect pomii fructiferi

Pomii fructiferi din curte sau din livadă au nevoie de o îngrijire mai sporită dacă îți dorești să ai o recoltă bogată. Există mai multe tratamente pe care le poți aplica astfel încât să îi ajuți, iată un astfel de amestec natural pe care îl poți pregăti destul de ușor. Soluția – așadar – este 100% ecologică, fără chimicale, și n-ai nevoie decât de trei ingrediente.

Cele trei ingrediente necesare sunt: lapte, apă și un albus de ou crud. Metoda de preparare a acestui tratament bio: amestecă 3 litri de apa cu un litru de lapte de vaca crud, impreuna cu albușul de ou. Albușul se folosește pentru ca solutia să adere mai bine pe ramurile pomului fructifer. Un alt avantaj al acestei solutii este că se poate folosi mai des, deoarece nu face rău pomilor. Ține cont că laptele se poate înlocui la fel de bine și cu zer de lapte de vacă.

Totusi, ține cont că tratamentul nu se aplica atunci cand temperaturile de afară trec de 25 de grade Celsius sau când urmează să plouă.

Cum stropești corect pomii fructiferi

Pomii fructiferi trebuie să fie stropiți întâia oară după ce fructele au fost recoltate și frunzele au căzut. Perioada potrivită este intervalul octombrie-decembrie, iar singurul ingredient de care avem nevoie este sulfatul de cupru 3%, pe care îl folosim pentru îmbăierea pomilor fructiferi. Doar așa vor fi protejați și vor oferi o recoltă mult mai bogată, potrivit populare.ro.

Urmează o altă stropire în prima parte a lunii martie. Soluția potrivită este alcătuită din ulei de horticol combinat cu insecticid.

Cea de-a treia stropire a pomilor fructiferi trebuie să aibă loc atunci când florile se deschid. Pentru a proteja copacii și degradarea frunzelor de piersic, se folosește o soluție făcută din unul sau două fungicide, combinată cu un insecticid care nu afectează albinele, a scris Click.

Ultima stropire trebuie făcută în momentul în care fructele deja se formează. Pentru acest lucru avem nevoie de o substanță formată din fungicide-insecticide-fertilizant. Soluția e potrivită împotriva moliilor, viermilor fructiferi, acarieni sau păduchele San Jose.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: