Redactia.ro
Home » Monden » Ana Baniciu a trecut prin clipe de groază în bombardamentul din Israel: «În buncăr, ai 30-40 de secunde să cobori, după care auzi exploziile….»

Ana Baniciu a trecut prin clipe de groază în bombardamentul din Israel: «În buncăr, ai 30-40 de secunde să cobori, după care auzi exploziile….»

exploziii israel

Printre compatrioţii români prezenţi în Israel ieri dimineaţă, la debutul atacurilor aeriene, se număra şi Ana Baniciu, care a împărtăşit experienţa terifiantă trăită în acea ţară.

Ana Baniciu a trecut prin clipe de groază în Israel

Sâmbătă seara, artista a revenit în ţară cu unul dintre avioanele TAROM puse la dispoziţie de guvern pentru a aduce românii înapoi acasă. Într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN, artista a povestit clipele de coșmar prin care a trecut.

„Ne bucurăm tare mult că am ajuns acasă, a fost foarte serioasă treaba, noi nu ne-am aşteptat să fie chiar atât de serioasă.

Când au început ieri dimineaţă sirenele pe strada noastră, atunci ne-am dat seama că trebuie să coborâm în buncăr şi de acolo a început teroarea.

În buncăr, ai 30-40 de secunde să cobori, după care auzi exploziile, este totul cumva calculat.

Am numărat la un moment dat cu Raluca 8 explozii, una după alta. Era exact o stare de război care nouă ne e străină, acesta e şi motivul pentru care ne-am speriat foarte tare.

Apoi am vrut să ieşim pe stradă, am crezut că s-a terminat. 

Pe stradă am mai auzit o dată sirena, nişte cetăţeni ne-au deschis uşile buncărelor lor şi ne-au lăsat să intrăm, şi atunci ne-am dat seama că treaba e foarte serioasă, pentru că a dispărut orice om de pe stradă”, a povestit Ana Baniciu, într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Tensiunile escaladează în Israel. Noi bombardamente au avut loc duminică dimineața

Conflictul din Orientul Mijlociu escaladează. Gruparea pro-iraniană libaneză Hezbollah a lansat bombardamente asupra Israelului din partea de nord, duminică dimineața. În replică, Armata Israeliene a efectuat un bombardament intens cu artilerie și a utilizat drone. În paralel, au fost mobilizați rezerviști în sud și se pare că Israel se pregătește pentru o posibilă invazie în Gaza.

Duminică dimineața, gruparea libaneză Hezbollah a atacat trei poziții israeliene în zona Înălțimilor Golan, o regiune disputată între Siria, Liban și Israel. În replică, armata israeliană a lansat un contraatac folosind drone și artilerie împotriva pozițiilor Hezbollah.

Gruparea iraniană a emis o declarație în care a menționat că au lansat rachete ghidate în solidaritate cu poporul palestinian. Cu o zi înainte, Hezbollah emisese o declarație mai moderată, afirmând că sunt în contact cu Hamas-ul palestinian și că monitorizează situația, avertizând totodată împotriva unei posibile intervenții a Israelului în Gaza.

Opinia publică din Israel este profund șocată de amploarea atacului efectuat sâmbătă de către Hamas din Gaza asupra teritoriului israelian. Mai mult, cetățenii sunt afectați de incapacitatea armatei și serviciilor secrete israeliene de a preveni acest atac, de a răspunde eficace sau măcar de a fi informat cu privire la planurile inamicului.

Sursă foto Romania TV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: