Redactia.ro
Home » Știri » Ana Maria Popescu, gest tranșant la revenirea în România. Ministrul Eduard Novak a rămas cu mâna întinsă

Ana Maria Popescu, gest tranșant la revenirea în România. Ministrul Eduard Novak a rămas cu mâna întinsă

Ana Maria Popescu este o campioană desăvârșită! Sportiva are un palmares impresionant, iar în acest an a venit de la Jocurile Olimpice cu o medalie de argint, foarte valoroasă pentru România. Se pare că sportiva este deranjată de declarațiile făcute de ministrul Eduard Novak, iar comportamentul ei a fost pe măsură.

Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe Eduard Novak la revenirea în ţară

În momentul în care Ana Maria Popescu a revenit în România cu un premiu important de la Jocurile Olimpice, aceasta a fost întâmpinată de fani, oficiali și chiar de ministrul Eduard Novak. Zilele trecute, ministrul a transmis un mesaj prin care Ana Maria Popescu s-a simțit atacată pe nedrept, chiar ea spunând că medalia câștigată este mai mult decât așteptările celorlalți. Sportiva susține că însuși calificarea la Jocurile Olimpice este un premiu de neegalat. Ana Maria Popescu l-a „pedepsit” pe Eduard Novak, iar atunci când acesta a încercat să dea mâna cu ea, sportiva l-a lăsat cu ea în aer, acest gest spunând multe.

Pot să fac o glumă total deplasată, acum. Sigur nu vine domnul Borcea de undeva, că sunt prea multe microfoane?. Mulţumim pentru frumoasa primire, mă bucur să vă văd pe toţi aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general, măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim şi să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani de zile am văzut mai puţine titluri cu <Brânză a pierdut aurul>, dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi aţi înţeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă, oricum ar fi el şi simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câştigat. Mi-aş dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal şi sunt cei din echipa a doua, indiferent că suntem la alt sport, să ştiţi că toţi colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile şi am citit toate declaraţiile din ultimele zile şi am rămas cu acelaş gust din 2016, de la Rio, înainte să luăm aurul şi nu e OK, oameni buni. Pentru că indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim, la fel şi antrenorii noştri. Am în spatele meu patru oameni. Atât am avut la jocuri.

Pe lângă ei – apropo de finanţare, domnule ministru – am avut ca sparring-partner-i sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de cinci milioane, dar nu e problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia. Povestea acestei aventuri este incomensurabilă. Am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate, deşi practic asta vreau să se înţeleagă, nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie, pentru că am spus de la început că vreau să ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur, mai pur ca ăsta nu cred că există. Nu am mai vrut să confirm, nu am vrut să am validarea nimănui, am vrut să merg acolo să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine şi am făcut. Şi dacă am reuşit, cu siguranţă fiecare copil care intră într-o sală de sport sau merge pe un teren de sport trebuie să înţeleagă că are o şansă, iar datoria naostră este să-i susţinem şi atunci când sunt jos, mai ales când sunt jos.

Anul, trecut, în luna iulie, abia renunţasem la cârje, învăţam să merg din nou şi acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint de la JO. Dacă eu am putut, oricine poate, visaţi oameni buni! Visaţi şi credeţi în visul vostru chiar şi atunci când pare imposibil! Şi pe lângă asta ţineţi-le pumnii şi când nu aveţi nimic de spus despre sportivii români nici măcar să nu spuneţi. E greu, e al naibii de greu să fii acolo, să ştii că ai concurs şi să citeşti un titlu care, paote, aduce trei click-uri, dar poate dărâma castelul din cărţi de joc al unui sportiv care a muncit atâţia ani de zile şi nu e corect. Haideţi să ne apreciem munca unii altora şi să trăim în armonie, fiindcă, vrem nu vrem, suntem cu toţii o echipă, ne place sau nu, suntem cu toţii în aceeaşi echipă. Ştiu treaba asta, pentru că am făcut echipă cu trei tipe minunate, pe care mi-e o ciudă de mor acum, pentru că astăzi puteam să fim la Tokyo să tragem la echipe, dar am înţeles că ele aveau un alt dum în viaţă. Drumurile noastre s-au despărţit, dar asta, chiar dacă nu am rămas prietene, nu înseamnă că am anulat tot ce am făcut împreună, până acum. Aşa trebuie să fim şi noi, sportivi, presă şi toţi cei care ne conduc, pentru că putem face lucruri minunate. Citeam astăzi undeva, Kosovo are două medalii de aur, Filipine are medalie de aur la Jocurile Olimpice şi România nu are. Ok, poate e şi vina naostră, dar e oare doar vina sportivilor şi antrenorilor? Hai să ne gândim puţin la treaba asta şi vă mulţumesc că aţi venit aici.„, a spus Ana Maria Popescu.

Eduard Novak, mesaj pe facebook

Eduard Novak a publicat un mesaj pe pagina sa de facebook cu imagini atașate de la revenirea în țară a campioanei Popescu. Acesta a subliniat faptul că se bucură și este emoționat pentru revenirea campionilor în țară. El a vrut să „dreagă busuiocul” și a evidențiat că declarația sa de zilele trecute la adresa Ana Mariei Popescu a fost răstălmăcită de presă și totul a fost interpretat greșit.

Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă. Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă.

Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea şi admiraţia. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor şase luni de când sunt eu ministru. Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat şi comentat ca un atac la adresa Anei. Citiţi, vă rog, postarea mea din momentul câştigării medaliei! Aceea este declaraţia mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviţi. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, aşa cum a afirmat şi Ana, dor şi mai mult.„, a scris Eduard Novak.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: