Redactia.ro
Home » Știri » ANAF a scos la licitație apartamentul lui Giovanni Becali. Suma ireală cu care a fost vândut imobilul

ANAF a scos la licitație apartamentul lui Giovanni Becali. Suma ireală cu care a fost vândut imobilul

ANAF a scos la licitație apartamentul lui Giovanni Becali. Suma ireală cu care a fost vândut imobilul

ANAF a vândut la licitație una dintre casele lui Ioan Becali, ca să recupereze un prejudiciu. Iată suma cu care a fost vândut imobilul.

ANAF a scos la licitație apartamentul lui Giovanni Becali. Suma cu care a fost vândut imobilul

ANAF a vândut miercuri la prima licitație un apartament care a aparținut lui Ioan Becali, cunoscut și sub numele de Giovanni Becali, pentru a recupera prejudiciul din „Dosarul transferurilor”, potrivit G4media. Imobilul a fost cumpărat cu dublul prețului de pornire. Mai exact, apartamentul, situat în zona de nord a Capitalei, a fost evaluat la 975.942 de lei, însă a fost vândut cu 1.842.885 de lei.

„SESCSR București a vândut la prima licitație, in data de 05.04.2023, imobil apartament situat in București, Calea Floreasca Nr 91-97, aparținând debitorului Becali Ioan, ds. nr.3134/3/2009, preț de evaluare 975.942 lei, preț adjudecare 1.842.885 lei”, potrivit ANAF.

Este vorba de un apartament compus din cinci camere și dependințe, cu o suprafață totală de 118 mp și este situat în București, pe Calea Floreasca nr. 91-97, la etajul 1 al unui bloc cu regim de înălțime P+4E, edificat în anul 1990. Cartierul Floreasca se află în zona mediană de nord a Capitalei, la aproximativ 3 km de centrul orașului. Zona este rezidențială și are în proximitate puncte de interes precum Parcul Floreasca, Grădina Jean Monnet, Stadionul Dinamo sau Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Giovanni Becali, condamnat în Dosarul Transferurilor

Dosarul Transferurilor este un caz de corupție din România, în perioada 2007-2014, prin care mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari declarau sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei și plătind un impozit mai mic decât cel cuvenit. Anchetatorii au stabilit că prin tranzacţii ilegale la 12 transferuri de fotbalişti vânduţi în perioada 1999-2005, ei au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari şi o pagubă de peste 10 milioane de dolari în bugetul cluburilor din Liga 1. Giovanni Becali, în vârstă de 70 de ani acum, a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor” în martie 2014. Nu a ispășit toată pedeapsă, ci doar doi ani și jumătate, după care a fost eliberat condiționat. S-a întors după gratii pentru acuzația de dare de mită și a părăsit definitiv penitenciarul în mai 2018.

ANAF a scos la licitație apartamentul lui Giovanni Becali. Suma ireală cu care a fost vândut imobilul
Foto: Agerpres
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: