Redactia.ro
Home » Știri » ANAF a transmis o alertă! Email-urile primite de la această adresă nu trebuie deschise

ANAF a transmis o alertă! Email-urile primite de la această adresă nu trebuie deschise

ANAF a transmis o alertă! Email-urile primite de la această adresă nu trebuie deschise

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a transmis o alertă! Instituția anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele acesteia, de pe o adresă ce nu aparține ANAF.

ANAF a transmis o alertă! Email-urile primite de la această adresă nu trebuie deschise

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează că nu are deschisă adresa respectivă de email.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro! Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputație și încearcă să impersoneze compania în relația cu clienții ei. Nu de mult și Banca Transilvania  a fost ținta unui furt de identitate care a indus clienții în eroare. Și ING România a avertizat în privința unui sms ce se recomandă a fi din partea băncii, dar este, în realitate, un atac de natură a fura datele clienților.

Atenție la mesajele de pe Instagram! Noua metodă a hackerilor prin care vă puteți pierde contul

Aveți grijă la mesajele pe care le primiți pe contul de Instagram, avertizează specialiștii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Puteți primi mesaje din partea atacatorilor, prin care veți fi induși în eroare să accesați un link. Odată ce faceți acest lucru, vă veți putea pierde contul de Instagram și nu l-ați mai putea recupera vreodată.

„Atenţie la mesajele private primite pe Instagram. Atacatorii trimit utilizatorilor mesaje de pe conturi false, care simulează un serviciu de asigurare a respectării drepturilor de autor. Se apelează la componenta emoţională a utilizatorului (suspendarea contului de Instagram), adăugându-se totodată şi necesitatea acţiunii urgente (contul va fi închis în 24 de ore). Toate acestea, pentru că destinatarul mesajului ar fi încălcat reguli de copyright sau reguli ale comunităţii, pe care, desigur, le poate contesta accesând un formular”, atrag atenția experţii în securitate cibernetică pe pagina de Facebook a instituţiei, scrie Digi 24.

Concret, link-ul din mesajul de încălcare a comunității vă va duce către un site Google, de phishing. Ulterior, vi se cere introducerea datelor de conectare la Instagram. Dacă nu aveți  activată autentificarea în 2 paşi (2FA) vă veți pierde ușor contul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: