Redactia.ro
Home » Homepage » ANAF, lovitură pentru proprietarii de apartamente înainte de Sărbători!Toate chiriile sunt verificate

ANAF, lovitură pentru proprietarii de apartamente înainte de Sărbători!Toate chiriile sunt verificate

ANAF, lovitură pentru proprietarii de apartamente înainte de Sărbători!Toate chiriile sunt verificate

 ANAF, lovitură pentru proprietarii de apartamente înainte de Sărbători!Toate chiriile sunt verificate. ANAF este aproape să le dea o lovitură serioasă proprietarilor de apartamente înainte de Sărbători! Inspectorii încearcă să afle cine și-a închiriat locuinţa și nu a declarat acest lucru. Trebuie specificat că cine este prins făcând acest lucru riscă amenzi mari.

ANAF, lovitură pentru proprietarii de apartamente înainte de Sărbători!Toate chiriile sunt verificate

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că va face verificări în toată România ca să afle dacă propietarii apartamentelor închiriate plătesc taxe către stat. Reamintim faptul că proprietarii de apartamente sau case închiriate sunt obligați să declare la ANAF veniturile obținute din chirii.

De asemenea, aceștia sunt obligați ca în termen de 30 de zile de la semnarea unui contract de închiriere, să-l declare la ANAF. Fiscul a reintrodus din 2019 obligativitatea declarării chiriilor, prin Declarația Unică.

Toate chiriile din România vor fi verificate

Cei care nu declară la Fisc veniturile obținute din chirii și sunt prinși vor trebui să plătească impozitul și contribuția la asigurările sociale de sănătate datorate, dobânzile și penalitățile de nedeclarare.

Cei aflați în culpă de risc acum amenzi sănătoase, adică banii pe care îi vor plăti sunt mai mulți decât cei obținuți în urma chiriilor.

Din luna mai 2018, persoanele care obţin venituri din chirii nu mai trebuie să înregistreze contractele de închiriere la ANAF

Mai mult, dacă ai încheiat contractul de închiriere sub semnătură privată, trebuie să ştii că înregistrarea acestuia la ANAF îi conferă calitatea de titlu executoriu conform art. 1798 din Codul Civil. Astfel încât îţi va fi mult mai uşor să recuperezi banii datoraţi în cazul unui chiriaş rău-platnic, anunță sursa citată.

Citeste si:Accident grav! Mașina lui Cătălin Botezatu a fost grav avariată

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini