Redactia.ro
Home » Monden » Anca Țurcașiu, mărturisiri cutremurătoare despre lupta cu o boală incurabilă. Cum i-a schimbat viața

Anca Țurcașiu, mărturisiri cutremurătoare despre lupta cu o boală incurabilă. Cum i-a schimbat viața

Anca Țurcașiu, bunica

Anca Țurcașiu, cunoscuta actriță și cântăreață, a vorbit deschis despre lupta sa cu o boală autoimună, tiroidita Hashimoto. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unui podcast, unde a explicat cum i-a schimbat această afecțiune viața. Diagnosticul a venit după ce a început să experimenteze probleme de sănătate odată cu intrarea la menopauză, inclusiv inflamații articulare. Actrița a recunoscut că diagnosticul de tiroidită Hashimoto a fost un șoc, iar medicii i-au recomandat să renunțe la produse lactate și carne, deși nu mai consumă carne de la vârsta de 20 de ani.

Participarea la Asia Express și dificultățile întâmpinate

Afecțiunea de care suferă Anca Țurcașiu, o boală autoimună care afectează glanda tiroidă, a impus o schimbare în stilul său de viață, iar ea a recunoscut că este o provocare să își gestioneze sănătatea. În pofida greutăților, vedeta a continuat să fie activă profesional, participând chiar la emisiunea Asia Express, unde a întâmpinat dificultăți fizice și emoționale.

Anca Țurcașiu a participat la show-ul Asia Express, sezonul 7, împreună cu prietena sa Andreea Samson. Pe Drumul Zeilor, provocările fizice și stresul competiției au avut un impact serios asupra sănătății sale. Într-o ediție recentă difuzată, vedeta a avut nevoie de intervenția medicilor după ce a experimentat o stare de rău, caracterizată de bătăi neregulate ale inimii și dificultăți de respirație. Tensiunea sa a fost măsurată, iar rezultatele au arătat un episod de stres sever.

Aceste momente dificile au scos la iveală lupta sa cu afecțiunea care îi afectează viața de zi cu zi. Vedeta a recunoscut că, deși arată bine pe exterior, în interior se confruntă cu o boală care îi afectează serios starea de bine. Anca a fost vizibil emoționată în timpul filmărilor, având lacrimi în ochi în momentul în care a cerut ajutor medical. Situația a fost complicată și de condițiile grele de pe Drumul Zeilor, unde clima și probele solicitante au contribuit la starea ei de epuizare.

Cum i-a afectat viața personală diagnosticul de tiroidită Hashimoto

Tiroidita Hashimoto, o boală autoimună care atacă glanda tiroidă, a afectat nu doar sănătatea fizică a Ancăi Țurcașiu, ci și starea ei mentală și emoțională. Vedeta a menționat că această afecțiune a apărut după intrarea la menopauză, un moment dificil în viața oricărei femei. Inflamațiile articulare și oboseala constantă au fost semnele care au alertat-o să consulte specialiști, iar în urma investigațiilor medicale, a primit diagnosticul care a schimbat modul în care privește sănătatea.

Anca Țurcașiu a povestit în cadrul podcastului „Sănătatea Ta, Prioritatea mea” că inițial nu a înțeles pe deplin ce înseamnă această afecțiune autoimună. Medicul i-a recomandat să accepte boala, dat fiind că nu există un tratament definitiv pentru tiroidita Hashimoto. Cu toate acestea, ea este hotărâtă să își îngrijească sănătatea cât mai bine, chiar dacă acest lucru presupune restricții alimentare și un stil de viață adaptat noilor provocări.

Actrița a recunoscut că diagnosticul a venit cu o serie de schimbări neplăcute, dar a subliniat importanța de a-și păstra o atitudine pozitivă. În ciuda problemelor de sănătate, Anca Țurcașiu continuă să fie un model pentru fanii săi, demonstrând că, deși viața poate aduce obstacole neașteptate, este esențial să nu renunțăm și să căutăm mereu soluții pentru a ne menține sănătatea și echilibrul.

Eu la 20 de ani am renunțat să mănânc carne pentru că m-am născut o persoană căreia nu i-a plăcut carnea, adică eu nu am fost carnivoră de când mă știu. Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine. Când am plecat de acasă, la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat, natural.

Mi-a ieșit o analiză destul de proastă, vai acum boli autoimune, toată lumea sau cel puțin pe mine m-au trimis acasă, du-te și obișnuiește-te cu boala că nu există remediu, acum toți avem aceste boli autoimune. Habar nu am ce înseamnă ele, nici nu prea mă interesează. Atpo era valoare foarte mare, tiroidită Hashimoto.

Mi-am permis când s-a terminat jocul să pot să chem medicul. Pentru că inima nu reușea să mi se oprească, bătea foarte tare și nu mai puteam să respir. Un fel de atac de panică, ceva. Nu a vrut să îmi spună, dar eu am tras cu codul ochiului. A zis că e tensiunea 14, ca să mă liniștească. (…) Am avut și o zi atât de proastă, mi-a fost și rău, a fost îngrozitor. Simțeam că sunt la capătul puterilor.”, a declarat ea.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: