Redactia.ro
Home » Știri » Anchetă de proporții la spitalul Victor Babeș din Capitală, după cazul pacientei cu Covid, deconectată de la aparate din greșeală

Anchetă de proporții la spitalul Victor Babeș din Capitală, după cazul pacientei cu Covid, deconectată de la aparate din greșeală

Încep controalele la Spitalul COVID Victor Babeș din Capitală, acolo unde o pacientă a murit după ce a fost dezintubată din greșeală, fiind confundată cu o persoană decedată de către un brancardier.

Se iau primele măsuri după cazul cutremurător de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, după ce, joi seara, o femeie a murit după ce a fost deconectată de la aparate din greșeală de brancardier.

Anchetă de proporții la spitalul Victor Babeș

Inspectorii DSP București merg în control la Spitalul COVID Victor Babeş din Capitală, după ce o pacientă cu COVID de pe secția de ATI ar fi fost dezintubată din greșeală de la aparate și a murit, transmit cei de la Digi 24.

Chiar Ministrul Sănătății i-a trimis pe cei de la DSP București pentru a verifica procedurile de lucru din cadrul spitalului Victor Babeș din Capitală. Este în curs și o anchetă internă, dar și una demarată de Poliție, potrivit ultimelor informații.

Nelu Tătaru, prima decizie în cazul pacientei dezintubate din greșeală

Ministru Sănătății Nelu Tătaru a luat decizia de a trimite controale la Spitalul Victor Babeș din Capitală, imediat ce Direcția Generală de Poliție a Capitalei a fost informată, în cursul zilei de joi, cu privire la decesul unei persoane din acest spital, în privința căruia există suspiciuni. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări.

Spitalul Victor Babeș din Capitală a fost vizat de polițiști din cursul zilei de joi. Atunci, anchetatorii s-au deplasat la fața locului pentru a lua declarații și pentru a ridica mai multe documente medicale.

Prin trimiterea inspectorilor DSP București la spitalul Victor Babeș din Capitală, Ministerul Sănătății încearcă să vadă dacă au fost respectate toate procedurile medicale. Totodată, se vor verifica atribuțiile din fișele de post.

Conducerea spitalului a confirmat decesul unui pacient de la ATI care a murit din alte cauze decât cele naturale sau medicale și a anunțat polițiștii, conform procedurilor.

Pacientă dezintubată din greșeală la Victor Babeș

Din primele informații, pacienta cu Covid ar fi fost extubată din greșeală de un brancardier, însă această informație nu a fost confirmată oficial până în acest moment.

Însă potrivit unor surse de informare, pacienta infectată cu Covid, care se afla în stare gravă pe secția ATI a spitalului Victor Babeș din Capitală, ar fi fost dezintubată de un brancardier, care trebuia să facă procedura unui alt pacient care murise.

Dintr-o eroare uriașă, brancardierul a deconectat-o pe pacientă de la aparate, în locul bărbatului decedat, fapt ce a dus la decesul femeii care încă se lupta cu boala.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: