Redactia.ro
Home » Știri » Angajări pe bandă rulantă la Ministerul de Interne. 8500 de posturi disponibile. Ce spune Raed Arafat

Angajări pe bandă rulantă la Ministerul de Interne. 8500 de posturi disponibile. Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat

Angajări record la Ministerul de Interne. Este o „hotărâre istorică”. Instituția a anunțat 8500 de posturi disponibile. Raed Arafat a făcut declarații pe marginea acestui subiect. Ce a spus acesta și ce postrui sunt disponibile.

Ce posturi vor fi disponibile

Ministerul Afacerilor Interne a făcut un anunț care a luat prin surprindere pe toată lumea. Guvernul a emis o Hotărâre prin care se vor crea 8.546 de posturi. Posturile disponibile sunt de militari, ofiţeri şi maiştri militari, dar şi soldaţi. Raed Arafat a fost cel care a făcut declarații despre „hotărârea istorică”.

Vreau să prezint o hotărâre de guvern care a fost adoptată. Cel puțin pe linia protecției civile și a situațiilor de urgență, fără exagerare, o considerăm o hotărâre istorică, pentru că ne corectează o problemă foarte mare, din punctul de vedere al resursei umane. Deci, hotărârea de guvern, care vine în urma unui memorandum care a fost aprobat în Guvern, aduce 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din care 121 de posturi de ofițeri, 25 de maiștri militari și subofițeri și 8.400 de soldați și gradați profesioniști, care va fi o premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și care va reprezenta o pondere importantă în cadrul Inspectoratului.„, a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat a catalogat această decizie a Guvernului fiind o „hotărâre istorică”

Raed Arafat a explicat pe larg ce presupune această hotărâre. Acesta a vorbit în numere exacte despre evoluția angajărilor de-alungul timpului și despre necesitatea acestei decizii de a scoate 8500 de posturi disponibile în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Prin suspendarea serviciului militar obligatoriu în 2006, s-a hotărât profesionalizarea structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Atunci s-a făcut un calcul, iar IGSU și structurile subordonate acestuia prevedeau un număr de 42.644 de posturi, adică IGSU-ul, şi inspectoratele județene și cel al municipiului București, din care 88% erau prevăzuţi ca subofițeri. 

Ulterior, în 2010-2014 au dispărut 14.058 de posturi prin desființare, în mod deosebit în 2010-2011 pe perioada crizei economice, și au mai fost date afară fizic 1.300 de persoane angajate la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență. Astfel s-a ajuns la o cifră de aproximativ 29.000 de posturi care în continuu a scăzut din cauza plecărilor și din cauza pensionărilor, și dau aici două exemple numai: în 2020 au plecat 1.356 de cadre, iar în 2021 numai până acum, deci până în luna august, au plecat 1.186 de cadre. 

Şi atunci, după prezentarea situației domnului ministru Bode, domnului prim-ministru, prima fază a fost aprobarea unui memorandum care prevede suplimentarea posturilor și revenirea la o cifră, nu e neapărat cele 42.000, dar ajungem la aproximativ 37.000 de posturi în total, la nivelul IGSU-ului și structurile subordonate. „, a precizat Arafat.

Posturile vor fi ocupate treptat

Raed Arafat a mai precizat faptul că posturile vor fi ocupate treptat. Conform spuselor lui în cursul acestui an urmează să fie ocupate până la sfârșitul anului 1.479 de posturi din cele 8.546. Această măsură nu va fi aplicată numai la IGSU, va fi aplicată la toate structurile Ministerului Afacerilor Interne.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: