Redactia.ro
Home » Stil de viață » Angajații care vor primi un bonus lunar de 400 de euro pe lângă salariu. Pe lângă acest beneficiu, au chiria decontată și transportul gratuit

Angajații care vor primi un bonus lunar de 400 de euro pe lângă salariu. Pe lângă acest beneficiu, au chiria decontată și transportul gratuit

Bonus de 400 de euro pentru medici.

Într-o încercare de a contracara deficitul acut de medici, județul Galați din România a lansat un pachet de stimulente financiare remarcabile pentru specialiștii în domeniul medical care aleg să lucreze în spitalele locale. Această strategie inovatoare include un bonus lunar de 400 de euro, pe lângă salariul de bază, decontarea chiriei și transport gratuit, măsuri menite să atragă și să mențină talentele medicale în regiune.

Situație critică în spitalele din Galați

Situația din spitalele din Galați este una critică, cu un deficit semnificativ de medici care afectează calitatea îngrijirilor medicale oferite pacienților. În fața acestei crize, autoritățile locale și managerii de spitale au fost nevoiți să caute soluții creative și atractive pentru a îmbunătăți situația. Astfel, au fost implementate stimulente financiare generoase, alături de beneficii adiționale, pentru a încuraja medicii să se alăture echipelor din spitalele din Tecuci și Târgu Bujor, dar și din alte localități aflate la distanță de orașul Galați.

Investițiile în infrastructură medicală, realizate cu ajutorul fondurilor europene, au permis ridicarea de noi clădiri și dotarea secțiilor cu echipamente de ultimă generație. Cu toate acestea, lipsa personalului medical calificat rămâne o provocare majoră. Măsurile de stimul financiar și facilitățile oferite sunt concepute nu doar pentru a atrage noi specialiști, ci și pentru a-i convinge pe aceștia să rămână în România, contribuind la îmbunătățirea sistemului de sănătate local.

Inițiative pentru a atrage medicii în România

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, subliniază importanța acestor inițiative, încurajând medicii să se mute în județ pentru a beneficia de aprecierea și suportul comunității. Acesta a evidențiat și situația fizicienilor medicali, care, deși nu sunt considerați personal medical, sunt esențiali în tratamentul pacienților cu cancer și, prin urmare, beneficiază de stimulente similare pentru a rămâne în sistemul de sănătate local.

„Stimulente financiare oferim medicilor din Tecuci și Tg. Bujor, dar avem și anumite specializări, cum sunt fizicienii medicali, care nu sunt încadrați ca personal medical. Ei primesc salarii mai mici decât asistentele.

Avem un număr foarte mare de pacienți de cancer și avem mare nevoie de acești fizicieni medicali la Secția de Radioterapie. De aceea, am preferat să acordăm un stimulent, din bugetul Consiliului Județean, pentru ca acești oameni să rămână la Spitalul Județean”, a declarat Costel Fotea.

În contextul național, premierul Marcel Ciolacu a anunțat deblocarea angajărilor în sistemul medical, o măsură așteptată de mult timp, care ar putea contribui la ameliorarea deficitului de personal în spitalele din întreaga țară. Inițiativa din Galați servește drept exemplu pozitiv și sursă de inspirație pentru alte județe care se confruntă cu probleme similare, arătând că soluții inovatoare și generoase pot face diferența în lupta pentru atragerea și reținerea medicilor în sistemul de sănătate românesc.

„Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: