Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu a anunțat când vor intra pensiile recalculate: „Luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari”

Marcel Ciolacu a anunțat când vor intra pensiile recalculate: „Luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari”

Marcel Ciolacu, anunț pentru toți pensionarii din România.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț major referitor la viitorul pensiilor în România, confirmând că Guvernul a aprobat normele de aplicare ale noii legi a pensiilor. Această mișcare vine ca o veste bună pentru pensionarii din întreaga țară, care așteptau cu nerăbdare clarificări și actualizări legate de recalcularea pensiilor.

Într-o declarație oficială, Premierul Ciolacu a subliniat că, odată cu implementarea noilor norme, pensiile vor fi recalculate, promițând că, în urma acestui proces, nicio pensie nu va suferi o reducere. „Aprobăm normele de aplicare a legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestora norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, și de această dată, pe merit. Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie, iar începând cu septembrie 2024, plătim pensiile recalculate”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ce a transmis Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a adăugat că resursele financiare necesare recalculării au fost deja alocate în bugetul pentru anul 2024. „Au fost bugetați banii pentru recalcularea pensiilor pentru anul 2024, luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și cu certitudine acest lucru se va întâmpla”, a declarat Marcel Boloș, oferind astfel asigurări că fondurile sunt pregătite pentru a susține acest proces important.

Decizia vine în contextul în care Guvernul a fost nevoit să facă ajustări bugetare și să reevalueze facilitățile fiscale pentru a putea acoperi costurile recalculării pensiilor. „În luna septembrie 2023, prin asumarea Guvernului, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, și atunci am încercat să eliminăm o parte din facilitățile fiscale și să introducem reguli noi în privința fiscalității, tocmai pentru a putea ajunge în această situație în care să putem bugeta banii pentru pensiile românilor”, a explicat Marcel Boloș.

Luna septembrie 2024 aduce vești bune pentru pensionari

Astfel, pensionarii români pot aștepta cu încredere luna septembrie 2024, când vor începe să beneficieze de efectele recalculării pensiilor. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția asigurării unui nivel de trai mai bun pentru seniorii țării, recunoscându-le astfel contribuția la dezvoltarea societății românești. Guvernul se angajează să găsească soluțiile necesare pentru ca aceste plăți să fie efectuate în mod eficient și la timp, garantând astfel drepturile pensionarilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: