Redactia.ro
Home » Știri » Angajaţii de la „azilele groazei”, mână-n mână cu instituţiile statului. Cum erau anunţaţi că urmează controale în cămine

Angajaţii de la „azilele groazei”, mână-n mână cu instituţiile statului. Cum erau anunţaţi că urmează controale în cămine

„Azilele groazei” din România. Ce se întâmplă acum cu bătrânii exploatați și ținuți în condiții inumane. Martor: „Veneau la gard în pielea goală”

Mai multe interceptări subliniază că pe lângă înfometare, agresiuni fizice și batjocură, victimele din azilele de bătrâni pentru persoane cu dizabilități rămâneau fără pensii și apartamente.

Controalele în centre erau anunțate în prealabil iar funcționarii îi învățau pe angajați cum să se acopere în documente.

Ștefan Godei şi angajaţii mascau neregulile

La fel s-a întâmplat și la un control programat pe 20 iunie. Alertat că va fi o vizită de monitorizare la care va participa și ”directoarea mare” de la sectorul 3 si de la evidența populației, Ștefan Godei și-a anunțat angajații că vrea sa fie impecabil în cămin, să miroasă frumos și toți beneficiarii să fie îmbrăcați frumos, „să nu fie găsiți în zdrențe”.

Ștefan Godei a ținut legătura cu una dintre funcționarele din echipa de control, care l-a anunțat că nu o să stea mai mult și nu are mijloc de transport cu care să plece de la cămin, conform libertatea.ro.

Când află că funcționarea DGASPC Sector 3 nu are mașină, Ștefan Godei râde și îi transmite că „dacă e cuminte, o duce el cu mașina”.

Funcționara DGASPC falsifica documente?

O convorbire între șeful de serviciu al DGASPC Ilfov, Răzvan Țicu și subalterna sa, Bianca Popa, interceptată la începutul lunii mai:

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Da, Bianca!

– BIANCA: Hai, scuză-mă că te deranjez! – ȚICU ANDREI RĂZVAN: Nicio problemă! – BIANCA: Fii atent! Știi adresa aia de la ANPD cu Gabriel (Asociația Gabriel cel Viteaz n.r.)?

– ȚICU ANDREI RĂZVAN: Așa…

– BIANCA: Mă tot ține să fac rost de așa….licența încă n-a apărut, a zis, n-a ieșit. (…) Și i-am cerut grila cu programarea personalului și după prima pagină, condica de prezență.

– ȚICU ANDREI RĂZVAN: Bun! –

BIANCA: Faza e că nu apare nicăieri, chiar și-n grilă și-n condică, n-apare nicăieri că ele…, una e psiholog, că una-i asistent social, unu-i kinetoterapeut sau ce dracu au mai zis ei că au adus. Peste tot mi-au trimis cu îngrijitorii. Păi pe mine mă interesează înregistrări să le dăm la aia peste nas că avem psiholog angajat, nu?

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Păi normal, dar ce răspund, sunt cretini!? –

Scoteau bani de pe cardurile victimelor

Victimele din azilele de bătrâni și cele pentru persoane cu dizabilități au fost exploatate și financiar, arată documentele procurorilor DIICOT.

Pe lângă retrageri de la bancomate de pe cardurile victimelor, procurorii au descoperit că parte dintre persoane nici nu știau sub tutela cui se află.

Mai mult, într-un caz, managerul unui azil de bătrâni vizează, din nou, obținerea de sume de bani necuvenite din valorificarea unor bunuri imobile “deținute de persoane lipsite de capacitate civilă sau cu diferite probleme psihice, sens în care aceasta face demersuri de a obține calitatea de tutore sau curator în vederea vânzării acestor bunuri”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: