Redactia.ro
Home » Știri » Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contract de muncă. Ministrul Sănătății analizează această situație

Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contract de muncă. Ministrul Sănătății analizează această situație

Angajații din spitale, care primesc șpagă ar putea rămâne fără contract de muncă. Ministrul Sănătății analizează această situație

Angajații din spitale, care primesc șpagă ar putea rămâne fără contract de muncă. Ministrul Sănătății analizează această situație. Ministrul Sănătății, Victor Costache a declarat că analizează situația împreună cu juriștii.

Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea rămâne fără contract de muncă. Ministrul Sănătății analizează această situație

Potrivit Hotnews.ro, Victor Costache a declarat că cei care primesc șpagă este posibil să nu mai aibă loc de muncă. Această problemă se va analiza și discuta împreună cu juriștii.

„Nu cred că există o soluţie magică, dar trebuie să ieşim din zodia şpăgii. Sunt spitale din România în care acest fenomen nu mai există. De aceea nu îmi place să dăm vina pe pacienţi, ştiţi bine că unul dintre clişeele şpăgii este că nu îi poţi opri pe pacienţi să dea plicuri. Fals!”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Victor Costache este de profesie medic chirurg și a profesat în ultimii aproape 20 de ai în clinica privată Polisano din Sibiu, nu și în spitale publice din România.

Șpăgile și infecțiile din spitale sunt cele mai importante probleme ale sistemului sanitar

Raportul anual Starea Sănătății în Uniunea Europeană arată că plătțile informale din sistemul de sănătate din România sunt substanțiale. Șpaga din spitale, infecțiile instraspitalicești și investiițile insuficiente reprezintă principalele 3 probleme la care românii se gândesc atunci când este vorba despre sistemul sanitar.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a admis că există aceste probleme în sistemul sanitar. Vara trecută, aceasta a anunțat că va trimite în spitale pacienți sub acoperire pentru a identifica personalul medical care condiționează actul medical de mită. Sindicatele de sănătate au susținu la acea vreme că gestul pe care fostul ministrul al sănătății intenta să-l facă este ilegală.

Însă, Sorina Pintea a părăsit sistemul sanitar fără a prezenta concluziile acestei campanii. De asemenea, Sorina Pintea și-a încheiat mandatul de ministru al Sănătății cu siguranța că fenomenul mitei din spitale nu va dispărea niciodată din cauză că „a fost prea încetățenit în conștiința tuturor”.

Citeste si:Curs valutar BNR 6 decembrie 2019. Cât valorează astăzi moneda europeană

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini