Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel a cedat! Decizia șoc luată în Germania, anunț important pentru sute de mii de români

Angela Merkel a cedat! Decizia șoc luată în Germania, anunț important pentru sute de mii de români

Angela Merkel face anunțul momentului! Cancelarul german cedează în fața populației și ia cea mai neașteptată decizie privind măsurile anti-Covid. Anunțul este unul important și pentru sutele de români aflați în Germania și familiile acestora.

Angela Merkel a cedat în fața presiunii publice și se vede nevoită să ia decizia momentului în Germania. Cancelarul a declarat că a acceptat ridicarea treptată a măsurilor anti-COVID-19 pe teritoriul țării sale.

Angela Merkel a cedat! Decizia șoc luată în Germania

Se pare că liderul de la Berlin a capitulat astfel în fața nemulţumirilor tot mai mari ale populației, dar și a propriului guvern, la şapte luni înainte de alegerile parlamentare.

Mai mult de nouă ore de negocieri dure s-au dus între cancelarul Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri federale din Germania. Așa s-a decis realizarea un calendar pentru relaxarea restricțiilor anti-Covid în Germania.

“Pașii către deschidere nu trebuie să ne ducă înapoi. Sunt multe exemple, în Europa, de țări lovite acum dramatic de al treilea val. Să nu ne amăgim! Acest risc există și pentru noi”, a declarat Angela Merkel.

Restricții ridicate în Germania

Liderii Germaniei au decis că reuniunile private vor fi posibile, începând cu 8 martie, între două familii, in limita a cinci persoane. Totodată, librăriile, florăriile şi şcolile de şoferi își vor relua activitatea.

De asemenea, din luna aprilie, se vor deschide restaurantele în aer liber, spațiile sportive și culturale, însă doar acolo unde pragul de infectări la suta de mii de locuitori va scădea sub 50.

Deciziile de relaxare în Germania vin într-o zi în care rata incidenţei era de 64 la nivel național, așadar în creştere uşoară.

″În următoarele zile, tulpina britanică va deveni dominantă și la noi. Este un moment delicat”, a explicat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

În prezent, mutația britanică a virusului e responsabilă pentru aproape jumătate dintre noile cazuri din Germania.

Tot ca măsură de stopare a unui nou val de infectări, Angela Merkel a anunțat și autorizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, precum și mărirea intervalului dintre administrarea celor două doze.

Polonia, Cehia și Slovacia, în al treilea val al pandemiei

Însă, guvernul german a prelungit controalele stricte la frontierele cu provincia austriacă Tyrol și cu Cehia, unde situația pandemică se agravează cu fiecare zi ce trece.

Polonia, Cehia ori Slovacia sunt din ce în ce mai afectate de un al treilea val al pandemiei de Coronavirus. Doar în Polonia, s-au înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi și peste 300 de decese, în ultimele 24 de ore.

Nu e mai bine nici în Slovacia. Autoritățile tocmai au impus, la nivel național, interdicție de circulație pe timp de noapte. Oamenii nu mai au voie să părăsească localitatea de reședință.

Și guvernul de la Atena a prelungit și chiar înăsprirea carantina în aceste zile, după ce Grecia a atins nou record de infectări, peste 2.700 într-o zi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: