Redactia.ro
Home » Știri » Animalul care terorizează România! Oamenii nu mai au liniște în case

Animalul care terorizează România! Oamenii nu mai au liniște în case

Animalul care terorizează România! Oamenii nu mai au liniște în case

Locuitorii României sunt terorizați în ultima vreme de mai multe animale care dau târcoale zonelor în care stau. De ceva timp, acestea umblă în haite cu miile și terorizează atât locuitorii, cât și animalele acestora, care sunt în pericol. Fenomenul durează de ceva timp și nu sunt semne că se va remedia problema.

Animalele care îi terorizează pe olteni

O situație alarmant de gravă are loc la noi în țară de ceva timp. Localnicii din sudul judeţului Dolj, din zona Dunării, sunt complet terorizați de animalele sălbatice din zonă. Mai exact, o mulțime de șacali se află acum în zonele respective și nu le dau pace localnicilor, care nu știu cum să se mai protejeze.

Mai mult, atacă și animalele acestora și provoacă pagube substanțiale. Numai în ultimele zile, animalele sălbatice au omorât 20 de oi și miei din turma unui fermier, care a tras un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl prezintă acestea. Oltenii sunt disperați și speră că cineva se va sesiza și va lua măsuri imediat. Din nefericire, atacul a fost unul puternic, iar crescătorul de animale mai are acum doar 10 animale.

Spre exemplu, vânătorii se pot mobiliza voluntar și să împuște sau măcar să îndepărteze șacalii, care în ultima vreme au făcut ravagii. Fermierul păgubit se teme că șacalii vor intra chiar și peste ei în casă, dar nu i se pare normal să fie în pericol în sat, chiar în curtea lui.

„Nu ia nimeni măsuri să le mai împuțineze, să le împuște, să mai scăpăm de ele. Până la urmă, o să intre peste noi în casă. Și în sat. Dacă eram undeva în câmp eram în câmp, dar aici în sat nu se poate așa ceva”, a declarat fermierul păgubit.

Șacalii atacă și animalele sălbatice

Autoritățile spun că fermierul va fi despăgubit, iat Reprezentanții Direcției agricole Dolj susțin că șacalii au ucis mai mulți iepuri, fazani sau pui de căprioară. Ar fi vorba despre câteva mii de animale pe care localnicii satelor afectate încearcă să le gonească, dar nu este suficient faptul că s-au mobilizat ei, pentru că acestea sunt mult prea puternice.

„Am luat și vânători, am luat poliţişti locali, să ne asigurăm că îndepărtăm haita respectivă. În ceea ce privește atacarea oamenilor, și poate fi foarte posibil, având în vedere că în zonă urmează să se înființeze fermele de pepeni verzi, cartofi, iar acelea sunt păzite de oameni”, a declarat primarul localității doljene Călărași, Sorin Sandu, titrează stirileprotv.ro.

De curând, tot șacalii au ucis, în zona localităţilor C.A.Rosetti şi Periprava, din județul Tulcea, o vită de aproximativ 500 de kilograme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: