Redactia.ro
Home » Știri » Situație absurdă: copil de trei ani, cu triplă infecție cu coronavirus, gripă şi virus respirator, trimis acasă de către medici

Situație absurdă: copil de trei ani, cu triplă infecție cu coronavirus, gripă şi virus respirator, trimis acasă de către medici

copil racit

În Româniile cazurile de gripă cresc de la o zi la alta, iar numărul celor care dezvoltă cazuri grave se află pe o pantă ascendentă. Cazul unui copil de trei ani este cu totul special: micuțul s-a îmbolnăvit cu coronavirus, gripă și virusul respirator simultan, iar starea de sănătate precară l-a adus de urgență la spital, în secția de Terapie Intensivă.

Copilul de trei ani, diagnosticat cu coronavirus, gripă și virus respirator, trimis acasă de medici

Infecția triplă: cea cu gripă, coronavirus și virus respirator în același timp este extrem de periculoasă, în special pentru copiii de vârste frageded și pentru cei trecuți de 65 de ani, care prezintă și alte boli din pricina înaintării în vârstă. Un copil de 3 ani a fost depistat cu o triplă infectare, inclusiv cu virusurile gripal și SARS-CoV. Deși a ajuns de urgență la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, reprezentanții unității spitalicești au declarat că acesta nu a fost internat.

Peste 4.600 de cazuri de gripă au fost raportate la nivel național în perioada 2 – 8 ianuarie. Răspandirea geografică este extinsă, cele mai multe cazuri de gripă clinică fiind înregistrate în municipiul București (1343) și în județele Brașov (378), Iași (269), Cluj (249), Sibiu (242), Prahova (236) și Dâmbovița (211), conform celor mai recente statistici.

Numărul cazurilor de infecție cu gripă și virusul Flurona s-au dublat în ultima săptămână, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă și subliniază că accentul ar trebui să cadă asupra prevenirii îmbolnăvirii.

Conform ministrului Alexandru Rafila, trendul îmbolnăvirilor va fi unul descrescător începând cu finalul lunii ianuarie. Potrivit acestuia, în ultimele 3 săptămâni se înregistrează valori ce depășesc cu peste 20 % media multianuală a ultimelor 5 sezoane pre-pandemice.

În plin sezon de gripă a apărut și o nouă suvariantă a coronavirusului

O nouă variantă de coronavirus i-a alarmat pe experții din lumea întreagă. A fost botezată Kraken sau XBB.1.5 și este responsabilă pentru 40% din cazurile de COVID din Statele Unite ale Americii. Două astfel de cazuri au fost confirmate și în Capitală.

Subvarianta Kraken produce un număr mare de îmbolnăviri, dar nu cauzează forme grave de boală, susțin experții în domeniul sănătății. „Cert este că infectează un număr mare de persoane şi asta în mod deosebit datorită unei mutaţii apărute la un aminoacid care îi permite să pătrundă mai uşor în celule”, a explicat Prof. Dr. Emilian Popovici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini