Redactia.ro
Home » Știri » Aniversare emoționantă în Argeș. Veteranul de război Constantin Năstase a împlinit 106 ani

Aniversare emoționantă în Argeș. Veteranul de război Constantin Năstase a împlinit 106 ani

Veteranul de război, Generalul Constantin Năstase este unul dinnre cei mai longevivi români. Acesta a împlinit de curând 106 ani. Generalul Constantin Năstase este considerat un momument viu al veteranilor de război.

Cine este Constantin Năstase

Generalul Constantin Năstase s-a născut pe data de 3 iunie 1915 la Mioveni. Veteranul a participat și a luptat cu mult curaj în cel de-al Doilea Război Mondial. Constantin Tănase a participat la campania din Est între unie 1941 și până la întoarcerea în țară, în 1944. Apreciatul veteran de război a povestit cum a salvat șapte militari pe frontul de luptă.

Veteranul de război, Generalul Constantin Năstase a primit în dar de ziua sa Emblema de Onoare chiar de la ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. În semn de respect față de acesta, conducerea din Mioveni a numit un muzeu după general.

Mi-a spus că tânăra generație trebuie să învețe, să fie activă și să muncească. Asta l-a ținut pe dumnealui în viață.„, a declarat Ministrul Apărării.

Generalul Constantin Năstase, povești din vremea războiului

Generalul Constantin Năstase a povestit momentul în care el și soldații săi au fost incercuiți și nici mai mult nici mai puțin de 3500 de obuze au căzut în jurul acestora prin tranșee. Poveștile generalului au emoționat pe toată lumea care a participat la evenimentul închinat acestuia chiar de ziua sa.

Când am fost încercuiți, 3.500 de obuze au căzut. Eram în tranșee. Dumnezeu, Sfântul Gheorghe m-au ferit și eu am căutat să îi feresc și eu pe alții să ajungă acasă la cei care îi așteptau. Era o durere mare pentru părinții care își trimiteau copiii la război pentru că nu se știa dacă se mai și întorceau vii. I-am adunat, deși nu am spus asta niciodată, vă spun dumneavoastră acum, nu aveam nici busolă, nici hartă, nici alimente, nici îmbrăcăminte adecvată și era un ger greu. Eram la Cotul Donului. Ne hrăneam cu orz. Am găsit pe un câmp, într-o groapă, și cu orzul acela amăgeam foamea. De sete, în loc de apă, mâncam zăpadă. Ostașii pe care i-am salvat îmi erau necunoscuți. Dacă nu făceam asta, ori îi luau prizonieri, ori îi împușcau. În orice caz, bine nu se găsea. (…)Pandemia asta formează un război tacit. Să sperăm că ne va ajuta Dumnezeu să scăpăm. Și dacă eu nu scap, scăpați dumneavoastră. Am avut o viață turmentată. Și anul acesta a fost greu. Dar mai greu a fost pentru cei care mă întrețin. Uneori nu mă cunosc pe mine. Eu eram iute, spirt, nu mai am putere, am voință.„, a povestit Generalul Constantin Năstase.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: