Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod galben! Care sunt județele vizate și ce fenomene meteo ne așteaptă

ANM a emis cod galben! Care sunt județele vizate și ce fenomene meteo ne așteaptă

ANM, noi avertizări de cod portocaliu și cod galben de fenomene periculoase

Administrația Națională de Meteorologie a făcut anunțul! România se află sub atenționare de cod galben. Iată care sunt județele vizate de meteorologi.

Cod galben de vânt puternic

Meteorologii din cadrul Administrației Națională de Meteorologie au emis astăzi o atenționare de cod calben pentru mai multe județe din țara noastră. Conform informațiilor furnizate de ANM, intervalul de valabilitate este 02 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 21:00. Fenomnele vizate sunt intensificări ale vântului și rafale. Zonele afectate sunt județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Ilfov. De asemenea intensificări ale vântului vor fi prezente și în mare parte din Craș Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov Covasna, Prahova și Buzău.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h. Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.”, arată comunicatul celor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea în România

Conform ANM, în Banat ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 1 septembrie şi temporar în perioada 6 – 9 septembrie. În restul timpului va ploua doar pe spaţii mici şi în general slab. În Crișana va ploua pe arii mai extinse în intervalul 31 august – 1 septembrie şi, posibil, după data de 7 septembrie. În celelalte zile ale intervalului de referinţă probabilitatea de ploaie va fi mai redusă. În Transilvania în perioada 31 august – 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse. În general moderat cantitativ, iar probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 6 septembrie.

În Moldova ploi locale se vor semnala cu probabilitate mai mare în nordul regiunii şi cu precădere după data de 6 septembrie. Va ploua pe arii restrânse în Oltenia, în zona deluroasă. În jurul datei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6 – 7 septembrie. În ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar pe tot pacursul intervalului de referinţă. În Muntenia regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind pe arii restrânse, mai ales la deal, în jurul datei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6 – 8 septembrie.

La munte vremea va fi uşor mai rece decât normal în perioada 1-3 septembrie, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 6…16 grade şi minime de 3…8 grade, cu valori negative la peste 1700 m altitudine. În celelalte zile, posibil până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi apropiat sau chiar peste cel climatologic specific perioadei din an, cu 15…22
de grade ziua şi 7…13 grade noaptea, cu temperaturi mai scăzute la altitudini mari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: