Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis COD GALBEN în zona de nord a țării. Care sunt județele vizate

ANM a emis COD GALBEN în zona de nord a țării. Care sunt județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 24 mai 2021, un cod galben de vânt în zona de nord a României. Codul a fost emis la ora 8 dimineața.  Administrația Națională de Meteorologie precizează că alerta este valabilă întreorele 9:00 și 12:00. Mai multe județe din nordul țării sunt vizate. Județele în care s-a emis codul galben sunt :Județul Botoşani, Județul Suceava: zona joasă, Județul Neamţ: zona joasă și Județul Iaşi.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că se vor semnala  intensificări locale ale vântului, cu viteze curpinse între 55 și 65 km/h.

Centrul Național de Prognoză Meteo, estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publiă estimare aevoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 mai – 6 iunie 2021.

În prima săptămână a intervalului de prognoză, zilele caracterizate de o vreme caldă sau apropiată de normalul termic al ultimei decade a lunii mai  vor alterna cu perioade răcoroase, când la amiază valorile vor fi de 18-22 de grade; se vor înregistra minime termice de 10-13 grade, mai scăzute în ultimele nopţi din luna mai. Vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în intervalul 1-3 iunie.„, a precizat ANM pentru zona Banatului.

Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, vor fi alternanţe între zile calde sau caracterizate de o vreme apropiată de normal cu perioade răcoroase, când la amiază se vor înregistra valori de 18-21 de grade;minimele termice se vor situa între 11 şi 14 grade. Vremea uşor mai rece decât normal se va menţine în intervalul 30 mai – 2 iunie, ulterior fiind de aşteptat o încălzire treptată. În intervalul 28-30 mai, vor fi perioade în care se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 1 şi 3 iunie.„, a precizat ANM pentru zona Crișana.

În prima parte a intervalului de prognoză, vor fi alternanţe între zile calde sau caracterizate de o vreme apropiată de normal. Vremea în general mai rece decât normal se va menţine în intervalul 29 mai – 2 iunie, cu valori diurne, mediat regional, de 18-20 de grade şi nocturne de 6-10 grade, ulterior fiind de aşteptat o încălzire treptată. În intervalul 25-28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii relativ extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 31 mai şi 3 iunie.„, conform ANM în ceea ce privește Transilvania.

În prima săptămână a intervalului de prognoză, zilele caracterizate de o vreme caldă sau apropiată de normalul termic al ultimei decade a lunii mai. Cea de-a doua săptămână va debuta cu un regim termic uşor sub cel climatologic specific, cu valori diurne, mediat regional, de 20-21 de grade, ulterior fiind estimată o încălzire a vremii.Local ploile vor fi mai însemnate cantitativ. „, a precizat ANM pentru zona Maramureșului.

În Moldova ANM anunță : „În prima parte a intervalului, deşi cu uşoare variaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor situa în jurul celor normale sau chiar peste cele climatologic specifice (cu maxime de 22-25 de grade şi minime de 11-15 grade).

În perioada 25-27 mai, vremea va fi răcoroasă pe litoral şi în deltă.  iar o încălzire a vremii este estimată din data de 3 iunie. „, precizează ANM pentru zona Dobrogea.

Intervalul va debuta cu o vreme caldă, cu maxime termice de 25-29 de grade şi minime de 11-15 grade. După data de 28 mai, răcorirea vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în jurul celor normale. Între 26 şi 28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii relativ extinse şi se pot înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate. „, în Muntenia, conform ANM.

Vremea caldă va caracteriza primele zile ale intervalului de referinţă, când media temperaturilor maxime va fi de 26-29 de grade, iar a minimelor de 13-17 grade.„, prognoza pentru zona Olteniei conform ANM.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: