Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis COD GALBEN. Prognoza meteo pentru weekend

ANM a emis COD GALBEN. Prognoza meteo pentru weekend

Val de aer polar și ninsori în România. Când vor crește temperaturile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt puternic valabil în sud-estul țării pentru vineri, 20 septembrie. Intensificările vântului vor afecta Dobrogea, Muntenia și sudul Banatului, cu rafale de până la 65 km/h. După aceste condiții mai dificile, sâmbătă și duminică, vremea va deveni în general frumoasă, iar temperaturile vor urca până la 26°C în majoritatea regiunilor.

Cod galben de vânt în sud-est

Vineri, 20 septembrie, ANM a emis un cod galben pentru opt județe din sud-estul României, inclusiv București, din cauza intensificărilor de vânt. Rafalele vor atinge viteze de 50-55 km/h și, local, până la 65 km/h în anumite zone, în special pe litoral și în sudul Banatului. De asemenea, în zonele montane, se vor înregistra vânturi temporare puternice, însă acestea nu vor persista pentru o perioadă îndelungată.

Meteorologii avertizează că vântul puternic va afecta deplasările și va crește riscul de accidente din cauza obiectelor ușoare care ar putea fi purtate de vânt. Locuitorii din zonele afectate sunt sfătuiți să evite activitățile în aer liber și să fie precauți.

Încălzirea vremii și maxime de până la 26°C

După ziua de vineri marcată de intensificări ale vântului, sâmbătă și duminică vremea va deveni în general frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Maximele vor ajunge la 26°C în sud și sud-vest, iar în alte regiuni, valorile termice vor oscila între 20 și 25°C. Meteorologii se așteaptă ca vremea să fie plăcută în aproape toată țara, oferind un weekend ideal pentru activități în aer liber.

În schimb, diminețile vor fi mai reci, cu minime între 3°C în depresiunile din nord și vest, și 16°C pe litoral. De asemenea, este posibilă apariția ceții în zonele joase, fenomen specific acestei perioade a anului.

Ploi izolate și revenirea precipitațiilor din 24 septembrie

În ciuda vremii frumoase anunțate pentru weekend, ANM avertizează că începând cu data de 24 septembrie, probabilitatea de precipitații va crește, în special în regiunile montane și dealurile din vestul țării. Cu toate acestea, nu se așteaptă ploi abundente sau furtuni, ci mai degrabă averse izolate și slabe. Pentru cei care locuiesc în Capitală, se anunță temperaturi de 25°C la începutul săptămânii viitoare, cu minime de 10-12°C în timpul nopții.

Aceste variații termice nu sunt neobișnuite pentru această perioadă a anului, când vremea poate fluctua între temperaturi de vară târzie și episoade mai reci de toamnă timpurie.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: