Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis COD PORTOCALIU de ninsori și viscol în România. Vezi zonele afectate

ANM a emis COD PORTOCALIU de ninsori și viscol în România. Vezi zonele afectate

GALERIE FOTO (2) Ciclonul Polar lovește România! Ninsori abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis avertizări meteorologice de tip cod portocaliu și cod galben pentru ninsori și vijelii.

ANM a emis COD PORTOCALIU de ninsori în România

Conform meteorologilor, avertizarea cod galben pentru cantități semnificative de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului va fi în vigoare începând de mâine dimineață, la ora 08:00, și va continua până duminică, la ora 10:00.

În jumătatea estică a teritoriului și la nivelul zonelor montane, se așteaptă cantități semnificative de precipitații, local în cantități de 25…35 l/mp, cu izolat peste 50 l/mp. Aceste precipitații vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane și predominant sub formă de ninsori în mare parte din Moldova și sud-estul Transilvaniei, unde se va forma un strat consistent de zăpadă în anumite zone. În Dobrogea și Muntenia, se anticipă ploi și, temporar, lapoviță și ninsoare pe arii restrânse în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie).

Vântul va avea intensificări în sud-vest, est și sud-est, cu viteze între 55 și 65 km/h. În Subcarpații Moldovei și Carpații de Curbură, precum și la nivel montan, se așteaptă temporar viscol, cu rafale ce vor depăși 60…80 km/h. Vântul va continua să se intensifice în sud-estul țării și în zonele montane pe parcursul zilei de duminică.

Cod portocaliu de viscol

De asemenea, a fost emisă o avertizare de tip cod portocaliu pentru intensificări susținute ale vântului, viscol și redusă vizibilitate sub 50 m. Aceasta va fi în vigoare începând de sâmbătă, la ora 14:00, până duminică, la ora 10:00. În timpul acestei perioade, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură se prevăd intensificări ale vântului cu rafale între 80 și 110 km/h, însoțite de ninsoare și viscol, ceea ce va determina o vizibilitate redusă sub 50 m.

Un alt cod portocaliu de vânt puternic a fost emis pentru intervalul 18 noiembrie, de la ora 18:00, până la 19 noiembrie, ora 10:00. În această perioadă, se anticipatează intensificări ale vântului cu rafale de aproximativ 85…90 km/h în sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea, iar în bazinul vestic al Mării Negre, viteze ale vântului de peste 100 km/h.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: