Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod portocaliu de ploi abundente! Care sunt zonele vizate

ANM a emis cod portocaliu de ploi abundente! Care sunt zonele vizate

Vești proaste pentru români! Au venit ploile și vântul puternic. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut anunțul! Cod portocaliu și cod galben pentru mai multe zone din România. Temperaturile din termometre au scăzut semnificativ și ploile abundente sunt tot mai dese.

Cod portocaliu de ploi abundente

Toamna și-a făcut simțită prezența în România. Temperaturile din termometre au scăzut semnificativ, iar acum speciliștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis cod galben și cod portocaliu pentru mai multe zone din țară. Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, codul portocaliu are o valabilitate cuprinsă între 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00, iar fenomenele vizate sunt ploi abundente. Zonele în care a intrat în vigoare codul portocaliu sunt mare parte din județele Tulcea și Constanța. „ În intervalul menționat, în zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50…70 l/mp.„, au transmis meteoroogii.

Cod galben emis de meteorologi

În ceea ce privește codul galben, intervalul de valabilitate al acestuia este 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00. Fenomenele vizate în acest interval sunt cantități importante de apă, intensificări ale vântului. Județele vizate cu cod galben de ploi abundente sunt Constanța Tulcea, Ilfov, Brăila și Călărași.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp. Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe litoral de peste 65…70 km/h.„, au transmis speciliștii de la Administrația Națională de Meteorologie.