Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol în România. Care sunt zonele afectate

ANM a emis cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol în România. Care sunt zonele afectate

GALERIE FOTO (2) Alertă ANM! Cod galben de ninsoare și viscol. Care sunt zonele vizate

Echipele de meteorologi de la Administrația Națională de Meteorologie au emis mai multe avertizări legate de condițiile meteorologice nefavorabile. Prima dintre aceste avertizări, cod galben, este în vigoare astăzi, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

În această perioadă, vântul va cunoaște o intensificare notabilă în Carpații Orientali și Munții Apuseni, cu viteze ce se vor situa între 60 și 80 km/h. De asemenea, în zonele montane înalte, rafalele de vânt pot atinge și depăși 90-100 km/h. În special în masivele montane din nordul țării, se pot înregistra ninsori viscolite, iar vizibilitatea va fi semnificativ redusă.

De asemenea, vântul va suferi intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general cuprinse între 55 și 75 km/h.

Cod galben pentru precipitații, vânt și viscol

Avem în vigoare un avertisment cod galben pentru precipitații, vânt și viscol. A doua avertizare este valabilă de astăzi, începând cu ora 18:00, și se va menține activă până duminică, la ora 18:00.

În cadrul intervalului menționat, se prognozează o extindere a zonelor afectate de precipitații, care vor cuprinde și regiunile sudice și sud-estice ale țării. Aici, cantitățile de apă acumulate vor fi semnificative, estimându-se între 25 și 30 de litri pe metru pătrat, iar local se pot înregistra și valori mai mari, depășind 40-50 de litri pe metru pătrat. În ceea ce privește tipul precipitațiilor, vor apărea ploi, însă treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul va cunoaște intensificări notabile, în special în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și zonele montane precum Carpații Meridionali și de Curbură. Vitezele vântului vor varia între 60 și 75 km/h, cu intervale de viscol și reducerea semnificativă a vizibilității.

Cod portocaliu, de sâmbătă noaptea, de la ora 2:00, până duminică, la ora 16:00

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod portocaliu, care va fi valabilă începând de sâmbătă noaptea, de la ora 2:00, până duminică, la ora 16:00.

În timpul acestui interval, se anticipă că județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța vor fi afectate de precipitații sub formă de ninsoare și viscol.

Vântul va prezenta intensificări susținute, aducând cu sine rafale de 75 până la 85 km/h, ceea ce va duce la o semnificativă scădere a vizibilității sub 50 de metri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: