Redactia.ro
Home » Stil de viață » ANM a emis o alertă! Cod roșu de temperaturi extreme în toată țara. Valori foarte ridicate, începând de mâine

ANM a emis o alertă! Cod roșu de temperaturi extreme în toată țara. Valori foarte ridicate, începând de mâine

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă de temperaturi foarte ridicate în aproape toată țara. Începând de mâine, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât în zilele precedente. Se anunță valori extrem de ridicate, începând de mâine, 4 august. Oamenii pot uita de zilele trecute, în care ploaia și-a făcut apariția, pentru că din 4 august, vor fi doar zile toride.

Anunțul făcut de ANM

Un val puternic de căldură se îndreaptă spre vestul Europei în această săptămână. Specialiștii de la ANM au anunțat că urmează zile cu valori extrem de ridicate la noi în țară. Meteorologii au anunțat că acest val de căldură va dura 5-7 zile. Astfel, se poate înregistra și un disconfort termic în creştere în sud-vestul ţãrii. Specialiștii ANM anunță că temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade. Mai exact, că vor fi peste 35 de grade Celsius la umbră.

Cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în Banat şi Oltenia. În București, temperatura minimă va avea valori cuprinse între 15 şi 18 grade Celsius, iar temperatura maximă va fi de 32 grade. Cerul va fi variabil. Totuși, vineri cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat vor fi condiții de ploi slabe în regiunile estice.

Cum să vă protejați de caniculă

În această perioadă, toată lumea trebuie să se ferească cât de mult poate de canicula de afară. Tocmai din acest motiv este bine să militați efortul fizic, mai ales în mijlocul zilei, când temperaturile sunt cele mai mari.

  • Purtați haine largi, de culoare deschisă
  • Limitați efortul fizic, mai ales în mijlocul zilei când temperaturile sunt cele mai ridicate
  • Faceți un duș sau o baie rece
  • Luați legătura în special persoanele în vârstă sau vulnerabile, pentru a afla cum se simt
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: