Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis o avertizare de vreme rea. Ce zone sunt afectate

ANM a emis o avertizare de vreme rea. Ce zone sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod galben pentru mai multe zone din România, alertând populația asupra condițiilor meteorologice extreme care se vor înregistra în acele regiuni.

Cod galben de vreme rea pentru mai multe zone din țară

Una dintre zonele afectate este Constanța, unde se prevăd averse puternice. Potrivit avertizării cod galben, se vor înregistra precipitații abundente, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Deja în ultimele 18 ore, s-au acumulat între 40 și 50 l/mp, conform specialiștilor. Localitățile vizate includ Negru Vodă, 23 August, Limanu, Chirnogeni, Albești, Amzacea, Pecineaga, Comana și Mangalia, toate din județul Constanța. Avertizarea este valabilă până marți, ora 12:00.

De asemenea, în Dobrogea se vor înregistra intensificări ale vântului, cu rafale care vor depăși 55…60 km/h. Zonele afectate includ zona de litoral a județului Tulcea, cu localitățile Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe, precum și Delta Dunării, în zona localităților Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc și Pardina. Avertizarea este valabilă până la ora 10:00.

În sud-vestul țării, vântul se va intensifica și el va sufla cu viteze care vor depăși 55…60 km/h. Codul galben a fost emis pentru localitățile Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani și Ciuchici din județul Caraș-Severin. Avertizarea este valabilă până la ora 12:00.

Aceste avertizări meteorologice vin cu recomandări de precauție pentru populație, sugerându-se evitarea deplasărilor în zonele afectate și luarea măsurilor necesare pentru protecția împotriva vântului și a precipitațiilor. Este important ca locuitorii din aceste regiuni să fie informați și să urmărească cu atenție actualizările și recomandările autorităților locale și naționale în privința acestei situații meteorologice critice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: