Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis o informare meteo de vijelii și ploi torențiale în toată țara

ANM a emis o informare meteo de vijelii și ploi torențiale în toată țara

ANM a emis o informare meteo de vijelii și ploi torențiale în toată țara

ANM a emis o informare meteo de vijelii și ploi torențiale în toată țara.Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în întreaga țară. Conform meteorologilor, vor fi perioade de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

ANM a emis o informare meteo de vijelii și ploi torențiale în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea, în toată țara, până sâmbătă dimineața. Conform meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 11.00-18 iunie ora 10.000, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat și se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, în special după-amiază și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului,vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-40 litri/mp. Începând de vineri după amiază, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scură durată ale vântului și posibil vijeli și grindină, in intervalul 17 iunie, ora 3.00-18 iunie, ora 10.00.

Temperatura maximă se va situa in jurul valorii de 29 grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopților va fi de 14-17 grade Celsius. Opt județe din vestul și nord-vestul țării se află până vineri, la ora 11.00, sub atenționare Cod galben de averse și vijelii. ”În intervalul menţionat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia şi local în Dobrogea şi Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale şi izolat grindină”, precizează meteorologii.

Prognoză specială pentru București

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, averse și posibil grindină. Cantitățile de pă vor depăși 5…10 l/mp și izolat 15…20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopții va fi de 14…17 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: