Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis un cod galben de caniculă. Ploi și vijelii în vestul și nordul țării

ANM a emis un cod galben de caniculă. Ploi și vijelii în vestul și nordul țării

Vremea caniculara

După mai multe săptămâni de ploi torențiale, luna iulie vine cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar meteorologii anunță că sudul țării va fi ars de căldură.

Dar, ANM anunță că luna iulie va veni și cu caniculă, dar și cu vijelii și căderi de grindină.

Cod galben de caniculă. ANM anunță vijelii și grindină în vestul și nordul României

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, luna iulie va fii foarte călduroasă, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Totodată, directorul ANM, Elena Mateescu a declarat că luna iulie va veni cu un val de căldură, dar și cu vijelii și căderi de grindină.

Ne aşteptam la un an al extremelor meteorologice. După 8 luni de secetă, am avut 2 luni cu cantităţi abundente de precipitaţii. Săptămâna viitoare (săptămâna curentă – n.r.) va fi caniculă. Va fi un an al extremelor meteorologice”, a declarat directorul ANM.

Această săptămână va fi una foarte călduroasă din această vară, cu temperaturi de peste 36 de grade Celsius.

Specialiștii de la Organizația Meteorologică Mondială susțin că anul 2020 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istoria măsurătorilor meteorologilor.

2 iulie 2020, va fi prima zi de caniculă

Potrivit meteorologilor de la ANM, prima zi de căldură va începe pe 2 iulie, iar canicula va fi prezentă în regiunile sudice, iar disconfrontul termic va fi ridicat.

În zonele de munte instabilitatea atmosferică se va manifesta izolat ziua, dar seara și noaptea vor avea loc înnorări temporar accentuate, averse și ploi torențiale.

În celelalte zone ale țării, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar local și temporar și în regiunile estice și sud-estice, în partea de sud-vest a țării, iar în rest, vor avea loc averse.

În următoarele două săptămâni, vremea va deveni tot mai caldă în aproape toată țara, dar instabilitatea atmosferică accentuată va rămâne ridicată pe tot parcursul intervalului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: