Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis un Cod portocaliu de averse torențiale în trei județe din țară

ANM a emis un Cod portocaliu de averse torențiale în trei județe din țară

Alertă ANM! Condiții meteorologice extreme de furtuni și ploi de până la 80 de l/mp. Zonele afectate

ANM a emis un Cod portocaliu de averse torențiale în trei  județe din țară. Meteorologii au emis un Cod roșu de averse torențiale, valabil pentru județele Giurgiu și Teleorman. Avertizarea este valabilă joi, pe parcursul întregii zile. Rămâne în vigoare până la ora 21.00.

ANM a emis un Cod portocaliu de averse torențiale în trei județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de vreme rea în mai multe județe din țară. În multe zone apar ploi torentiale. vijelii și căderi de grindină. Codul portocaliu va rămâne în vigoare până la ora 21.00. În județele Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu va ploua abundent, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35…50 l/mp.

În Dobrogea și Bărăgan se răcorește bine. Joi vor fi cel mult 29 de grade, în zona Dobrogei. Ziua începe cu soare, dar după-amiază se înnorează și vin câteva reprize de ploaie. În Moldova sudică și în nordul Munteniei scad temperaturile. Joi nu vor fi mai mult de 26 de grade, pe la Brăila, iar aversele apar în prima parte a zile, dar mai târziu vremea se îmbunează. În nordul Moldovei și în Bucovina, maximele se opresc la 25 de grade. Soarele va fi trecător, iar spre amiază vor mai cădea stropi de ploaie. În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme mai bună, cu soare și câțiva nori.

Temperaturile se vor menține la valori plăcute și se vor înregistra 28 de grade pe la Satu Mare. În Transilvania, joi dimineaţa, în estul şi în sudul provinciei mai vin câteva averse destul de serioase, care pot lăsa în urma peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Apoi norii se risipesc treptat, iese soarele şi temperaturile ating 28-29 de grade pe partea vestică.În Oltenia va fi cel mai cald din ţară, iar la Drobeta Turnu Severin maximele ating 32 de grade. Până în orele prânzului o să mai plouă în special pe partea estică, dar în rest avem atmosferă însorită.În ţinuturile sudice, în primele ore vor fi perioade cu averse zgomotoase şi se vor strânge cantităţi însemnate de apă. Mai târziu atmosfera se mai linişteşte, iar temperaturile ajung la 28 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Capitală

În București, în prima parte a zilei va ploua, dar mai târziu va apărea soarele. Se răcorește și vor fi cel mult 27 de grade. Vineri se încălzește și temperatura urcă până la 31 de grade. Vântul va fi activ, iar din când în când se înnorează. Sâmbătă va fi o atmosferă schimbătoare. Pe parcursul zilei vor fi scurte momente însorite, dar și perioade cu averse însotite de descărcări electrice. Duminică soarele va fi trecător și doar după-amiază s-ar putea să mai vină o aversă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: