Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul așteptat de toată lumea! Cum va fi, de fapt, vremea în luna ianuarie 2024

ANM a făcut anunțul așteptat de toată lumea! Cum va fi, de fapt, vremea în luna ianuarie 2024

Administrația Națională de Meteorologie aduce vești referitoare la condițiile meteorologice din luna ianuarie, anticipând temperaturi medii peste nivelul normal și precipitații semnificative în cea mai mare parte a țării. Analiza prognozelor pentru primele patru săptămâni ale lunii oferă o perspectivă detaliată asupra fenomenelor meteorologice care vor influența România.

Luna ianuarie se anunță a fi caracterizată de temperaturi neobișnuit de ridicate și de o prezență semnificativă a precipitațiilor. Această perspectivă meteorologică detaliată oferă o privire în profunzime asupra evoluției vremii în prima lună a anului și permite pregătirea adecvată a populației pentru schimbările de climă anticipate.

Cum va fi vremea în ianuarie 2023

În prima săptămână a lunii, între 1 și 8 ianuarie, se preconizează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval de timp, acoperind întreg teritoriul României. În această perioadă, regiunile vestice, nord-vestice, centrale, și local cele sud-vestice și nord-estice vor înregistra un excedent semnificativ de precipitații, cu precădere în Munții Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali. Alte zone ale țării se vor confrunta cu un regim pluviometric apropiat de media obișnuită pentru această perioadă, conform explicațiilor specialiștilor în meteorologie.

În săptămâna următoare, 8-15 ianuarie, temperaturile medii vor reveni în jurul valorilor normale pentru această perioadă, extinzându-se pe întreg teritoriul țării. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor rămâne excedentare în toate regiunile, cu un accent deosebit pe jumătatea vestică a României.

Ce se va întâmpla în a doua jumătate a lunii ianuarie în România

În perioada 15-22 ianuarie, se prevede că temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval. Regimul pluviometric va continua să fie ușor excedentar în toate regiunile, iar Munții Banatului vor cunoaște o concentrare mai accentuată a precipitațiilor.

Ultima săptămână a lunii ianuarie, 22-29 ianuarie, se anunță a aduce temperaturi medii ușor peste normal în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul țării acestea vor fi în general apropiate de media obișnuită pentru această perioadă, conform precizărilor meteorologilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: